Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE


Novi blog našeg pastora - njegova premišljanja o gubitku drage osobe. Da li je tugovanje zlo ili je zapravo blagoslov? Bežimo od tuge, a šta kada nikada ne žališ. Blog govori o momentu kada je tugovanje zapravo poklon.

http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/06/2162016-dar-tugovanja.html
U nedelju 19. juna, u okviru teme "Videti jasno", razmišljamo o rečima "Dostojno je Jagnje da primi čast", Otrivenje Jovanovo 5:12. Šta to znači da je Hristos dostojan da primi čast? Kako iko može onome koji je izvor svega da da čast? I kako se to odnosi na nas?

Govornik će biti Mirjana Beređi, propovednica i đakonisa naše crkve, a ujedno i direktor Alpha Zapadni Balkan (kancelarije zadužene za promovisanje Alpha kursa na teritoriji Zapadnog Balkana). Mirjana će govoriti na obe službe - u 17 i 19 časova.Bogosluženje u 17 časova - porodično bogosluženje. Svi su dobrodošli, a posebno cele porodice. Dok roditelji imaju priliku da uživaju u bogosluženju, deca imaju svoj čas veroanuke (gde takođe uživaju).
Bogosluženje u 19 časova - prilagođeno mladima: muzikom, atmosferom, porukom.
Svi su dobrodošli!
Novi blog našeg pastora - o ogorčenju, mržni i knjizi "Derviš i smrt"

Meša Selimović u knjizi "Derviš i smrt" maestralno prikazuje mržnju... neki zaključci iz toga...

Bio sam neodređena i promenjiva raspoloženja, kao čovjek koji nije ni zdrav ni bolestan, i koga povremeni znaci bolesti teže pogađaju nego da traju bez prekida. Iz tog mučnog stanja izvukla me mržnja. Oživjela me i ustalila, razgorjevši se jednog dana, jednog trena, kao plamen. Razgorjela se, kažem, jer je dotle tinjala zapretena, i liznula, bjesna od siline, oprživši mi srce vrelinom. Bila je u meni, sigurno odavno, nosio sam je kao žišku, kao zmiju, kao guku što se sad rasprsnula, ni nisam znao kako se do tog časa skrivala, zašto je mirovala, i ćutala, ni zašto se javila u prilici koja nije bila pogodnija od drugih, ranijih. Sazijevala je u tišini, kao i svakoj osjećanje i rodila se jaka i snažna, dugo hranjena čekanjem. ...Link do teksta http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/06/gorcina-mrznja-i-dervis-i-smrt.html
U nedelju 5.6. u našoj crkvi, održaće se samo bogosluženje u 17 časova. Zbog zauzetosti članova tima druge službe, služba u 19 časova neće biti održana ove nedelje!Tema propovedi je "Dostojno je Jagnje da primi silu i snagu", Otkrivenje 5:12. Celo nebo kliče Vaskrslom Hristu u navedenom događaju, da je dostojan da primi silu i snagu. Da li mi možemo svemogućem Bogu reći nešto tako i na koji način se ovi stihovi odnose na nas? Govoriće nam pastor naše crkve Beređi Dušan - Bera, a na službi osim toga: snažno slavljene Boga, gosti mladi iz Engleske i Amerike koji će podeliti njihova svedočanstva...
Video koji prenosi atmosferu sa krštenja. Pogledajte svedočanstva, kako je sve izgledali kao i razloge zašto su se krstili. Kako crkva verujemo u krštenje dovoljno odraslih ljudi - dovoljno odraslih da sami donesu odluku za krštenje. Krštenje je prikaz iskustva koje su krštenici doživeli - poistovećenje sa Hristovim spasonosnim delom. Kao što je Hristos umro i bio sahranjen, tako simbolično i osoba ulazi u "vodenu grobnicu", kao što je Hristos vaskrsnuo, tako i osoba izranja iz vode, objavljujući pobedu nad smrću. Ujedno koristimo priliku da vam čestitamo praznik Vaskrsnuća našeg Gospoda. Hristos je vaskrsnuo! Krštenje svedoči o tome!
U nedelju 1. Maj, se poklapaju dva praznika - Vaskrs i Praznik rada. Pošto naš narod tradicionalno provodi ove praznike u porodičnom okruženju i prirodi, da bi vam olakšali dolazak, služba će biti održana samo u 19. časova uveče, napolju, uz logorsku vatra. Drugačije, u duhu praznika, a ujedno prilika da se susretnete sa Bogom. Dobrodošli.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Naredna >>