Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE


Prenosimo novi blog našeg pastora - iznanadna poseta, jedna pesma i Božiji doticaj rađa tekst: "Nenadan gost na prozoru":

"Ležim u krevetu. Ponedeljak je pastorska nedelja. Nedelja kada drugi odmaraju, za mene je najintenzivniji dan - pripreme za službu, propovedi, posete. Zato je dan odmora ponedeljak. Prilika da opušteno ustanem, polako čitam Sveto pismo, isplaniram dan. Često se desi da sam i ponedeljkom zauzet, ali danas ne - danas odmaram.Dok ležim, primećujem pokret na prozoru. Komšinica došla da se javi. Vratila se sa dugog puta, nije tu bila mesecima, od oktobra meseca je nisam video. Ne voli zimu pa provodi odmor u Africi. Može joj se. Ne znam tačno gde ide, ali svaku zimu provodi između Sahare i Ekvatora. Jutros se izgleda vratila, pa odmah da se javi. Brbljiva, iako je njen muž mnogo gori - nikada ne zaklapa, samo ga još nisam čuo. Obradovala me je. Od radosti što je vidim, na tih par sekundi, suze su mi krenule na oči...." ostatak u blogu:
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/03/nenadan-gost-na-prozoru-2132016.html

Privilegija za našu crkvu - u našoj crkvenoj zgradi održana prezenacija novog prevoda Svetog pisma na savremni, govorni srpski jezik. Prezentacija je održana 18.3.2016.-te uz prisustvo crkvenih vođa Evanđeoskih crkava iz cele zemlje, kao i zvanica iz inostranstva.Značajno je da ovaj prevod celog Svetog pisma na naš jezik - dolazi skoro sto godine posle prethodne verzije koju je preveo Lujo Bakotić.Više o samom prevodu možete saznati u blogu našeg pastora na:

http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/02/savremeni-prevod-svetog-pisma-prvo.html

KOV MITROVICA | 20 Mar 2016

Konferencija za omladinske vođe - Sever, održana je u Sremskoj Mitrovici, 18-19. marta. KOV se organizuje svake godine, i okuplja omladinske vođa evanđeoskih crkava.Glavni govornik je bio naš pastor Beređi Dušan Bera. Privilegija nam je da možemo poslužiti crkvama u regionu.U nedelju 12.3. , na obe službe (17. i 19. časova) tema će biti "Drugi Hristov dolazak -vredi li više čekati?" na osnovu teksta iz II Petrove 3:1-12.Petar piše o rugaocima njegovog vremena, ljudima koji su govorili da Hristov dolazak kasni. Danas se o njegovom dolasku ni ne govori. Zašto?

Na prvoj službi govornik će biti pastor naše crkve Beređi Dušan - Bera, a na drugoj službi govoriće Marko Stupar, vođa EUS-a (Evanđeoskog Udruženja Studenata) Novi Sad, i propovednik naše crkve.

U toku februara i marta, naša crkva proučava Drugu poslanicu Apostola Petra. Ovu poslanicu retko kada propovedaju. Izgubljena je među velim knjigama Novog zaveta. Međutim, ona nosi važnu poruku - poruku o istrajnosti. Napisana je hrišćanima koji se suočavaju sa progonstvom, lažnim učiteljima, finansijskim problemima, porodičnim problemima.... Kako ustrajati u sred svih pritisaka koji nas opterećuju? Istražićemo poruku ove knjige da nađemo odgovore na pitanja koje su mučili vernike nekada, ali muče i nas sada.
Protestantska hrišćanska zajednica se sastaje nedeljom uveče, na dve službe. Prva služba u 17 časova, nazivamo je porodičnom, jer je otvorena za sve generacije - u toku ove službe sa održava veronauk sa decom, tinejdžerima... Druga služba je u 19 časova, i prilagođena je mladima, međutim svi su dobrodošli.
Novi logo znak naše službe molitve i posta - Da crkva bude zdrava!Organizujemo crkvu da se moli, svaki dan po troje ljudi, za zaštitu nad crkvom i ljudima naše crkve. Više o toj ideji možete saznati u posebnom članku -
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/03/1032016-zidati-vredi-samo-kada-sacuvas.htmlKonferencija Omladinskih Vođa, u organizaciji Omladinskog pokreta - Mreža, okuplja vođe mladih iz Evanđeoskih crkava iz cele Srbije. Konferencija se ove godine održava na dve lokacije - Leskovac, 11-12. mart, i Sremska Mitrovica, 18-19. mart. Prvilegija je da je govornik na ovoj konferenciji naš pastor Beređi Dušan Bera. Govori na temu - "Šta je pravi rod", posmatrajući život Apostola Pavla.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Naredna >>