Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Novi blog našeg pastora - o ogorčenju, mržni i knjizi "Derviš i smrt"

Meša Selimović u knjizi "Derviš i smrt" maestralno prikazuje mržnju... neki zaključci iz toga...

Bio sam neodređena i promenjiva raspoloženja, kao čovjek koji nije ni zdrav ni bolestan, i koga povremeni znaci bolesti teže pogađaju nego da traju bez prekida. Iz tog mučnog stanja izvukla me mržnja. Oživjela me i ustalila, razgorjevši se jednog dana, jednog trena, kao plamen. Razgorjela se, kažem, jer je dotle tinjala zapretena, i liznula, bjesna od siline, oprživši mi srce vrelinom. Bila je u meni, sigurno odavno, nosio sam je kao žišku, kao zmiju, kao guku što se sad rasprsnula, ni nisam znao kako se do tog časa skrivala, zašto je mirovala, i ćutala, ni zašto se javila u prilici koja nije bila pogodnija od drugih, ranijih. Sazijevala je u tišini, kao i svakoj osjećanje i rodila se jaka i snažna, dugo hranjena čekanjem. ...Link do teksta http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/06/gorcina-mrznja-i-dervis-i-smrt.html
U nedelju 5.6. u našoj crkvi, održaće se samo bogosluženje u 17 časova. Zbog zauzetosti članova tima druge službe, služba u 19 časova neće biti održana ove nedelje!Tema propovedi je "Dostojno je Jagnje da primi silu i snagu", Otkrivenje 5:12. Celo nebo kliče Vaskrslom Hristu u navedenom događaju, da je dostojan da primi silu i snagu. Da li mi možemo svemogućem Bogu reći nešto tako i na koji način se ovi stihovi odnose na nas? Govoriće nam pastor naše crkve Beređi Dušan - Bera, a na službi osim toga: snažno slavljene Boga, gosti mladi iz Engleske i Amerike koji će podeliti njihova svedočanstva...
Video koji prenosi atmosferu sa krštenja. Pogledajte svedočanstva, kako je sve izgledali kao i razloge zašto su se krstili. Kako crkva verujemo u krštenje dovoljno odraslih ljudi - dovoljno odraslih da sami donesu odluku za krštenje. Krštenje je prikaz iskustva koje su krštenici doživeli - poistovećenje sa Hristovim spasonosnim delom. Kao što je Hristos umro i bio sahranjen, tako simbolično i osoba ulazi u "vodenu grobnicu", kao što je Hristos vaskrsnuo, tako i osoba izranja iz vode, objavljujući pobedu nad smrću. Ujedno koristimo priliku da vam čestitamo praznik Vaskrsnuća našeg Gospoda. Hristos je vaskrsnuo! Krštenje svedoči o tome!
U nedelju 1. Maj, se poklapaju dva praznika - Vaskrs i Praznik rada. Pošto naš narod tradicionalno provodi ove praznike u porodičnom okruženju i prirodi, da bi vam olakšali dolazak, služba će biti održana samo u 19. časova uveče, napolju, uz logorsku vatra. Drugačije, u duhu praznika, a ujedno prilika da se susretnete sa Bogom. Dobrodošli.
U periodu od 25-28. Aprila, na jezeru Balaton u Mađarskoj održana je konferencija Nacionalnih Kancelarija za Alpha kurs - Evropa i Bliski istok. Među ostalim učesnicima, bili su i predstavnici kancelarije Alpha Zapadni Balkan, koja ima ofis u našoj crkvi.

Značajne vesti sa ove konferencije:
1. Alpha intenzivno radi na produkciji novog materija - Alpha film serije koja je prilagođena mladima, savremena, u formi koja komunicira savremenom čoveku. Serija je snimana na raznim lokacijama - Izrael, London, Singapur...
2. Na jesen počinje Globalna Alpha kampanja, koja ima za cilj da se što više crkava uključi u ovu fantastičnu službu. Promoter kursa će biti Ber Grils, avanturista, poznata TV ličnost. Značajno za njega je izjava - "Alfa je moja najveća avantura", i poziva ljude širom sveta da dožive najveću avanturu njihovog života.

Lični doživljaj sa ove konferencije možete pročitati u blogu "Kolika je moja kutija ili raznoliko a jedinstveno"
http://bera-kahristu.blogspot.hu/2016/04/kolika-je-moja-kutija-ili-raznoliko.html
Pastori Beređi Dušan (PHZ Novi Sad) i Zoltan Vegel (PHZ Sombor) imali su priliku da učestvuju u prvoj konferenciji o problemu zavisnostu u Somboru i da doprinesu diskusiji kako raditi na prevenciji i tretmanu.Poruka konferencije, koja je bila organizovana od predstavnika vlasti Grada Sombora, je bila da samo zajedno, kada je uključen svaki sektor društva, možemo značajno doprineti borbi protiv ove pošasti.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>