Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

U nedelju 5.6. u našoj crkvi, održaće se samo bogosluženje u 17 časova. Zbog zauzetosti članova tima druge službe, služba u 19 časova neće biti održana ove nedelje!Tema propovedi je "Dostojno je Jagnje da primi silu i snagu", Otkrivenje 5:12. Celo nebo kliče Vaskrslom Hristu u navedenom događaju, da je dostojan da primi silu i snagu. Da li mi možemo svemogućem Bogu reći nešto tako i na koji način se ovi stihovi odnose na nas? Govoriće nam pastor naše crkve Beređi Dušan - Bera, a na službi osim toga: snažno slavljene Boga, gosti mladi iz Engleske i Amerike koji će podeliti njihova svedočanstva...
Video koji prenosi atmosferu sa krštenja. Pogledajte svedočanstva, kako je sve izgledali kao i razloge zašto su se krstili. Kako crkva verujemo u krštenje dovoljno odraslih ljudi - dovoljno odraslih da sami donesu odluku za krštenje. Krštenje je prikaz iskustva koje su krštenici doživeli - poistovećenje sa Hristovim spasonosnim delom. Kao što je Hristos umro i bio sahranjen, tako simbolično i osoba ulazi u "vodenu grobnicu", kao što je Hristos vaskrsnuo, tako i osoba izranja iz vode, objavljujući pobedu nad smrću. Ujedno koristimo priliku da vam čestitamo praznik Vaskrsnuća našeg Gospoda. Hristos je vaskrsnuo! Krštenje svedoči o tome!
U nedelju 1. Maj, se poklapaju dva praznika - Vaskrs i Praznik rada. Pošto naš narod tradicionalno provodi ove praznike u porodičnom okruženju i prirodi, da bi vam olakšali dolazak, služba će biti održana samo u 19. časova uveče, napolju, uz logorsku vatra. Drugačije, u duhu praznika, a ujedno prilika da se susretnete sa Bogom. Dobrodošli.
U periodu od 25-28. Aprila, na jezeru Balaton u Mađarskoj održana je konferencija Nacionalnih Kancelarija za Alpha kurs - Evropa i Bliski istok. Među ostalim učesnicima, bili su i predstavnici kancelarije Alpha Zapadni Balkan, koja ima ofis u našoj crkvi.

Značajne vesti sa ove konferencije:
1. Alpha intenzivno radi na produkciji novog materija - Alpha film serije koja je prilagođena mladima, savremena, u formi koja komunicira savremenom čoveku. Serija je snimana na raznim lokacijama - Izrael, London, Singapur...
2. Na jesen počinje Globalna Alpha kampanja, koja ima za cilj da se što više crkava uključi u ovu fantastičnu službu. Promoter kursa će biti Ber Grils, avanturista, poznata TV ličnost. Značajno za njega je izjava - "Alfa je moja najveća avantura", i poziva ljude širom sveta da dožive najveću avanturu njihovog života.

Lični doživljaj sa ove konferencije možete pročitati u blogu "Kolika je moja kutija ili raznoliko a jedinstveno"
http://bera-kahristu.blogspot.hu/2016/04/kolika-je-moja-kutija-ili-raznoliko.html
Pastori Beređi Dušan (PHZ Novi Sad) i Zoltan Vegel (PHZ Sombor) imali su priliku da učestvuju u prvoj konferenciji o problemu zavisnostu u Somboru i da doprinesu diskusiji kako raditi na prevenciji i tretmanu.Poruka konferencije, koja je bila organizovana od predstavnika vlasti Grada Sombora, je bila da samo zajedno, kada je uključen svaki sektor društva, možemo značajno doprineti borbi protiv ove pošasti.
Šesnaestog Aprila održan je radostan događaj u našoj crkvi - krštenje. Svoju veru je svojim činom potvrdilo devetoro mladih ljudi. Naša crkva veruje isključivo u krštenje odraslih osoba, koje samostalno mogu da donesu odluku za sebe. Samo samostalno donešena odluka jeste i validna.

Krštenje je put učeništva - odluka da ćemo slediti Hristov put. Od srca čestitamo novim učenicima Isusa Hrista.


<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>