Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

KOV MITROVICA | 20 Mar 2016

Konferencija za omladinske vođe - Sever, održana je u Sremskoj Mitrovici, 18-19. marta. KOV se organizuje svake godine, i okuplja omladinske vođa evanđeoskih crkava.Glavni govornik je bio naš pastor Beređi Dušan Bera. Privilegija nam je da možemo poslužiti crkvama u regionu.U nedelju 12.3. , na obe službe (17. i 19. časova) tema će biti "Drugi Hristov dolazak -vredi li više čekati?" na osnovu teksta iz II Petrove 3:1-12.Petar piše o rugaocima njegovog vremena, ljudima koji su govorili da Hristov dolazak kasni. Danas se o njegovom dolasku ni ne govori. Zašto?

Na prvoj službi govornik će biti pastor naše crkve Beređi Dušan - Bera, a na drugoj službi govoriće Marko Stupar, vođa EUS-a (Evanđeoskog Udruženja Studenata) Novi Sad, i propovednik naše crkve.

U toku februara i marta, naša crkva proučava Drugu poslanicu Apostola Petra. Ovu poslanicu retko kada propovedaju. Izgubljena je među velim knjigama Novog zaveta. Međutim, ona nosi važnu poruku - poruku o istrajnosti. Napisana je hrišćanima koji se suočavaju sa progonstvom, lažnim učiteljima, finansijskim problemima, porodičnim problemima.... Kako ustrajati u sred svih pritisaka koji nas opterećuju? Istražićemo poruku ove knjige da nađemo odgovore na pitanja koje su mučili vernike nekada, ali muče i nas sada.
Protestantska hrišćanska zajednica se sastaje nedeljom uveče, na dve službe. Prva služba u 17 časova, nazivamo je porodičnom, jer je otvorena za sve generacije - u toku ove službe sa održava veronauk sa decom, tinejdžerima... Druga služba je u 19 časova, i prilagođena je mladima, međutim svi su dobrodošli.
Novi logo znak naše službe molitve i posta - Da crkva bude zdrava!Organizujemo crkvu da se moli, svaki dan po troje ljudi, za zaštitu nad crkvom i ljudima naše crkve. Više o toj ideji možete saznati u posebnom članku -
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/03/1032016-zidati-vredi-samo-kada-sacuvas.htmlKonferencija Omladinskih Vođa, u organizaciji Omladinskog pokreta - Mreža, okuplja vođe mladih iz Evanđeoskih crkava iz cele Srbije. Konferencija se ove godine održava na dve lokacije - Leskovac, 11-12. mart, i Sremska Mitrovica, 18-19. mart. Prvilegija je da je govornik na ovoj konferenciji naš pastor Beređi Dušan Bera. Govori na temu - "Šta je pravi rod", posmatrajući život Apostola Pavla.
Seminar sa našim gostom - Joseph Watson. Josif je iz organizacije Mladi sa misijom, gde služi već 19 godina. Govorio je do sada u 104 zemlje. Njegova tema je - Osloboditi svoju svrhu (Releasing Destiny), tj kako otkriti Božiji plan za nas. Sutra, ponedeljak 7.3. održaće kratak seminar kod nas u crkvi (Protestantska Hrišćanska Zajednica, Bulevar Evrope 21, Novi Sad), od 18-21 čas, na tu temu, ali će posebno pokriti i oblast - da li je u nama Duh Siročeta ili Duh Božijeg deteta. Svi su dobrodošli. Ulaz slobodan.

Royal Rendžeri - Kraljevski izviđači - prva prolećna šetnja - Popovica, Orlovo bojište. Tradicionalno naši Rendžeri započinju sa izletima na Orlovom bojištu, prve nedelje marta. Ovaj put poneli smo i opremu za penjanje - poklon slovenačkih rendžera.Na slici - pastor Bera, i komandir našeg plemena na užetu. Priča je posebna jer je naš pastor nekada imao izrazitu fobiju od visine. Bog ga je izlečio - kako, saznajte u njegovom blogu -
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2012/09/strah-od-visine.html

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>