Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Svakog četvrtka u 19 časova, pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad, Alfa za mlade. Idelana prilika da se provede ugodno veče, upoznaju novi prijatelji, diskutuje sa njima i sazna više o hrišćanstvu.
Sretan rođendan voljeni grade. Danas, 1.2.2016. je rodjendan našeg grada - Novog Sada - 268 rođendan. Volimo naš grad, smatramo da smo kao crkva duboko povezani sa mestom u kome živimo. Fascinirani smo i njegovom istorijom.

Pre 268 godina, kraljica Marija Terezija je napisala: Mi, Marija Terezija, Božjom milošću carica rimska, a kraljica Ugarske, Češke, Dalmacije, Hrvatske, Slavonije, Rame, Srbije, Galicije, Lodomerije itd. itd. dajemo glasom ovoga pismena na znanje svakome, koga se tiče [...] da taj toliko puta spominjani naš Petrovaradinski kameralni grad, koji leži na drugoj strani Dunava u bačkoj županiji na zemljištu Sajlovo, silom naše kraljevske moći i ugleda iz ranije navedenih razloga [...] učinimo svojim slobodnim kraljevskim gradom i da ga uvrstimo, primimo i upišemo u broj, krug i red ostalih naših slobodnih kraljevskih gradova naše kraljevine Ugarske tako i naših naslednih zemalja, ukidajući mu dosadašnje ime Petrovaradinski Šanac, nađosmo za dobro da se ubuduće zove i da mu naslov bude Neoplanta, mađarski Újvidék, nemački Neu-Satz, srpski Novi Sad i bugarski Mlada Loza.“

Time je Novi Sad postao grad, ali i dobio izuzetno ime. Ime koje govori o novom početku... veoma evanđeoski i proročki. Naš pastor je napisao blog "Četiri proročke slike iz istorije našeg grada". Pročitajte i saznajte o delu Božijem kroz Novi Sad - .
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/02/cetiri-prorocke-slike-iz-istorije-novog.html
ALFA ZA MLADE | 02 Feb 2016

Svakog četvrtka u 19 časova, pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad, Alfa za mlade. Idelana prilika da se provede ugodno veče, upoznaju novi prijatelji, diskutuje sa njima i sazna više o hrišćanstvu.Saznaj više, postavi pitanja, uči, razmišljaj, prosuđuj o životnim pitanjima i hrišćanskoj veri.
Ovaj Alfa događaj je namenjen za sve one od 16-30 godina, a otvoren za sve one koji žele da saznaju više o hrišćanskoj veri i da postavljaju pitanja i dele svoja mišljenja na istu temu.

Ovaj događaj se sastoji od: KLOPE+GOVORA+RAZGOVORA
ULAZ: BESPLATANPrijave na email: tryalpha.serbia@gmail.com ili na FB stranici Alpha Serbia

U januaru mesecu, pastor naše crkve, Beređi Dušan Bera, govoriće na temu: Novogodišnje odluke. Problem sa novogodišnjim odlukama jeste da ih najčešće ne ispunimo. Zašto je tako? Da li se to može promeniti? Kako to uraditi?Propovedi će biti propovedane na obe službe, u 17. i 19. časova. Služba u 17. časova je prilagođena porodicama, dok je služba u 19. časova prilagođena mladima.
Raspored predavanja:
17.1.Novogodišnje odluke
17.00. časova pastor Bera Pogled u prošlost: živeti sa njom
19.00. časova pastor Bera Pogled u prošlost: živeti sa njom

24.1. Novogodišnje odluke
17.00 Časova Bera Pogled u budućnost: živeti za nju
19.00 Časova Bera Pogled u sadašnost: živeti u njoj

31.1. Novogodišnje odluke
19.00 Časova Bera Novogodišnje odluka - pogled u budućnost: živeti za nju
Odlučili smo da na našoj stranici, u odeljku vesti, prenosimo i najave novih tekstova na blogu našeg pastora - Ka Hristu. Ovom prilikom prenosimo tekst - Biti prvi, biti poseban... po cenu svega:

Želja za uspehom, biti na čelu, prvi, neprikosnoveni, jedinstven, prvi proći kroz cilj... Vrednost našeg društva. Pobediti druge je put sticanja svoje vrednosti.
U toku je zimski kamp našeg izviđačkog odreda. Dobili smo dva kompleta opreme za slobodno penjanje - pojas, užad... Učimo da ih koristimo, čvorove, način postavljanja užadi. Međutim naši kampovi su uvek miks duhovnog aspekta i praktičnih veština, pokušavamo da povežemo duhovnu poruku sa veštinama. Najviše volim da upotrebim životne priče koje u sebi sadrže duhovnu pouku. Na ovom kampu izbor su bile priče o alpinizmu, kao što je sledeća:
Uspon na Mont Everest, 2006. godine, Discovery kanal je pratio ekspediciju koja je trebala da pomeri mnoge granice: najstariji čovek koji će se popeti na Everest - Katsusuke Yanagisawa, 71 jedna godina života; Mark Inglis, planinar koji je prilikom jednog uspona izgubio obe noge, koji će postati prvi čovek bez obe noge (sa protezama), koji se popeo na Everest. ... Emisija - Everest, beyond the limit. Cilj - postati jedan od 3000-de koji su savladali ovaj vrh - a pošto broj uspešnih stalno raste, priča mora biti interesantna da bi bila uočena - po cenu da se rizikuje život.

Poslednja faza uspona je za Discaveri ekipu počela noću, posle ponoći. Plan je bio da se rano ujutru dođe u dobru poziciju za završni uspon, da na vrhu bi provedu masimalno pola sata, i da povratak nazad počne u ranim popodnevnim časovima. Kamera snima uspon Iglisa, noć je, dok on teško napreduje na svojim protezama, i odjednom staje šokiran. Nailazi na sklupčanog planinara, u maloj pećinici. Noć je, temperatura daleko ispod minus trideset, ali čovek je još živ. Nema boce sa kiseonikom, a i odeća mu nije u najboljem stanju. Delimično svestan. Iglis zove bazni kamp, konsultuje se šta da uradi, i dobija savet da ostavi čoveka. Da ne može da mu pomogne, nego da krene dalje. Argument je da su ga ostavili i njegovi saputnici, da nema šanse. I Iglis kreće dalje, ka cilju. Te noći je još četrdeset planinara prošlo tuda. Niko posle nije javio da čovek umire, nije nazvao bazni logor, produžili su dalje. Pojedini su se pravdali da ga nisu videli, drugi da su mislili da je već mrtav. Ali su nastavili dalje, ka cilju, ka vrhu. Kasnije u toku dana, ujutru, planinar je još uvek davao znake života. Ali su prolazili pored njega, jer cilj je Everest. Biti na vrhu.

Tekst u celini (sa porukom) možete pročitati na Blogu

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji, koji obeležavate Hristovo rođenje po Julijanskom kalendaru, želimo vam Blagosloveno Badnje veče i sretan Božić.

Ovih dana me zaokuplja činjenica o čudesnosti Hristovog rođenja. Niko, nikada, nije ni pomislio da će Bog na taj način da započne svoje spasonosno delo. Bog rođen kao beba (naravno samo je uzeo i ljudsko obličje), bespomoćan, slab, u siromaštvu i beznađu Judejske zabiti. Bog je Bog iznenađenja, njegovo delo prevazilazi naša očekivanja. Neka za vas, ovaj praznik bude takav - neka prevaziđe vaša očekivanja. Želim vam dubinu susreta sa Bogom.Video prenosi delimično misterioznost događaja Hristovog rođenja. Pesmu koju TrePianoGuys sviraju je božićna pesma "Dođi, dođi Emanuele". Emanuel/Emanuil bi se moglo prevesti rečima "Bog je sa nama", jedno od Isusovih imena. Neka taj Bog, Emanuil, bude sa vama u ovim prazničnim danima.

Pastor Protestantske Hrišćanske zajednice
Beređi Dušan Bera

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Naredna >>