Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Dragi prijatelji, braćo i sestre, od srca vam želim sretnu Novu godinu. Neka vas blagoslovi naš Bog, Gospod Isus Hristos.

Dani oko dočeka nove godine su često izazov za mnoge od nas. Pravimo planove za sledeću godinu. Razmišljamo o prošloj godini, o ostvarenim i neostvarenim ciljevima. Problem je da mnoge naše odluke traju koliko i praznici, nekoliko dana i nedelja. Smršati, početi sa zdravim stilom života, ubaciti nove navike... Želje su velike, ali je često naše telo slabo. Bolno je ne uspeti da se promenimo. Zato, i na ovom početku nove godine, radost je da je na našoj strani Silni Bog, tvorac neba i zemlje. I u tom svetlu - da je Bog sa nama (jedno od Hristovih imena je Emanuel, što znači Bog je sa nama) želim vam sledeći blagoslov:

"Da te Blagoslovi Gospod i da te čuva!
Da te obasja Gospod licem svojim i bude ti milostiv!
Da Gospod obrati lice svoje k tebi, i dade ti mir!"
(Levitski blagoslov, knjiga Brojeva 6)Ako ne poznate tu nadu, da je Hristos sa vama, od srca vam želim da je upoznate ove godine. Neka Hristos postane vaš Bog, Spasitelj, Prijatelj, onaj koji menja naše živote i daje nam snagu da se promenimo i sprovedemo odluke.

A ako poznajete nadu Hristovu, snagu koju vam je Hristos dao, moj blagoslov izražavam rečima Poslanice Efescima: "Bog, Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vama duha mudrosti i otkrivenja u pozanju negovom, i da razbistri oči srca vašeg, da biste poznali koje je nadanje od pozvanja njegovog, i koje je bogatstvo slave nasledstva njegova, koje on svetima sprema, i koja je izobilna veličina sile njegove prema nama koji verujemo..." Hristos nam je dao snagu i mogućnost promene. Neka taj blagoslov bude nad svima nama u 2016-toj.

Pastor Protestantske Hrišćanske Zajednice
Beređi Dušan Bera

Još jednom smo se u ambijentu "Božićnog sela" okupili da zajedno proslavimo rođenje Božijeg Sina. Kao i prethodnih godina Kraljevski izviđači u saradnji sa učiteljima nedeljne škole izgradili su: ognjište za pastire, šator za mudrace, pijacu za trgovce, krčmu i naravno štalicu nalik onoj u kojoj je rođen Isus.Prvi posetioci „Božićnog sela“ bila su deca sa posebnim potrebama kao gosti Humanitarne organizacije „Hanina Nada“ koja je za njih pored radionica i igraonica organizovala i dolazak Deda mraza koji im je podelio paketiće.Kao i prethodnih godina i ovoga puta smo organizovali predstavu u "selu" i podelu darova za najmlađe članove crkve i njihove prijatelje koje su pripremila deca u Engleskoj u okviru akcije "Operation christmas child".Tradicionalna nedeljna Božićna služba koja je počela u crkvi uvodom i slavljenjem a nastavljena je pevanjem pesama o Hristovom rođenju u ambijentu "Božićnog sela" uz topli napitak od jabuka i posluženje u krčmi, završena je porukom našeg pastora: "Dok razmišljamo o Božiću podižemo pogled prema Golgoti, jer ova dva događaja - Božić i Vaskrs idu jedan sa drugim. Hristos dolazi na ovu zemlju da bi završio svoje delo krstom Golgotiskim. Time Božije utelovljenje dobija svoju puninu."


SREĆAN BOŽIĆ | 23 Dec 2015
Draga braćo i sestre, prijatelji, koji obeležavate Božić po gregorijanskom kalendaru, od srca vam želimo blagosloveno Badnje veče i radostan Božić. Neka vam svetlost koja je obasjala zemlju pre dve hiljade godina, svetlost spasenja, pomirenja i radosti obasja živote. Ovih dana se radujemo sećajući se momenta kada je Bog uzeo ljudsko obličje, postao jedan od nas.Veličanstvena misterija, koja i danas zaokuplja naš um, da je Bog dozvolio da postane nemoćan, rođen u jaslama, među životinjama. Sve radi nas! Nismo bili dostojni Njegovog dela, ali je On radi nas odabrao da to učini. Neka ta svetlost Božije milosti zaplamti u našim srcima u ovim danima. Zato, da iskoristimo reči Božijeg sluge Nemije (Knjiga Nemijna 8:10) – „Ne budite tužni, idite jedite gozbu, pijte slatkog pića, i šaljite onima koji nemaju ništa zgotovljeno, jer je ovaj dan posvećen Gospodu našem! Ne budite žalosni, jer će radost Gospodnja biti vaša sila.“ Sretan vam i radostan Božić!

Pastor Protestantske Hrišćanske Zajednice
Beređi Dušan Bera
Tema ovogodišnjeg Božićnog peroda je „Zamislimo da Isus nije došao?“. Kako bi to izgledalo, šta bi sve izgubili, šta bi u opšte živeli???

Raspored bogosluženja je sledeći:

Nedelja 20.12. u 18 časova – „Da Isus nije došao...?“, govornik pastor Bera. Deca i roditelji naše crkve imaju prilog: Zašto kitimo jelku?

Nedelja 27.12. u 18 časova – „Božićno selo“. Doživeti Božić svim čulima u atmosferi otvorene vatre, mirisa čaja, i vizuelnog doživljaja Božića

Nedelja 3.1. u 18 časova„Kako se to desilo?“. Kako Biblija opisuje rođenje Isusa Hrista i pouke koje nam daju ti tekstovi. Klasično božićno bogosluženje – slavljenje i Reč! Govornik pastor Bera

Nedelja 10.1. u 18 časovaBožićna predstava, ali za odrasle. Humor i ozbiljna poruka, da li to ide zajedno.

U SUSRET BOŽIĆU | 21 Dec 2015
Kreativna radionica + Odličan govornik + Grupa žena = odličan uvod u sezonu Božićnih praznika. Petak 19.12. u 18 časova.

Grupa vođa naše crkve je učestvovala na prvom Globalnom Samitu Vođa, u Beogradu, 12.12.2012. GLS je manifestacija koja se održava u skoro sto zemalja širom sveta. Drago nam je da je i Srbija deo tog velikog prijekta.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Naredna >>