Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Naša crkva vrednuje brak kao jednu od najvećih vrednosti. Brak je prva ustanova ljudskog društva, uspostavljena od samog Boga. Iz tog razloga obradovala nas je prilika da bračni parovi naše crkve (pozvani od strane organizatora) učestvuju u trodnevnom vikendu.

Predavači su bili bračni parovi iz crkve Šervud park alajans, iz Kanade. Parovi su razmišljali o tome koji je njihov jezik ljubavi, koje su prepreke u njihovoj međusobnoj komunikaciji, šta su prepreke da izrade dublju odnos. Na seminaru je učestvovalo ukupno 40 parova.Pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad - Alfa za mlade, i diskusija na temu "Zašto je Isus umro?". Dobrodošli! Pitanje koje vredi istražiti. Jer ako je istina ono što Biblija govori o Njegovoj smrti, onda je to najvažniji događaj u istoriji čovečanstva. Možemo dopustiti sebi da sumnjamo, ali ne i da ne proverimo šta je istina.U nedelju, 7.2. sa zadovoljstvom najavljujemo goste iz nama bratske Crkve iz Kanade - Sherwood Park Alliance Church. Na obe službe će propovedati njihov Omladinski pastor Džeremi Kuk.

Među nama su nam već poznati prijatelji, Rut&Glen Louise, koji su nam pomagali na više kampova, ali i grupa koju do sada nismo upoznali. Na službama će propovedati (i u 17 i u 19 časova), njihov Pastor za mlade - Džeremi Kuk.Na službi u 17 časova govoriće iz Isusove Prvosvešteničke molitve (Jovanovo evanđelje 17) na temu "Pozvani da prevaziđemo prepreke".

Na službi u 19 časova govoriće iz Dela Apostolskih 9 poglavlje - događaj u kome je Apostol Pavle doživljava životnu promenu. Tema je "Može li Bog promeniti ljudski život?"
Svakog četvrtka u 19 časova, pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad, Alfa za mlade. Idelana prilika da se provede ugodno veče, upoznaju novi prijatelji, diskutuje sa njima i sazna više o hrišćanstvu.
Sretan rođendan voljeni grade. Danas, 1.2.2016. je rodjendan našeg grada - Novog Sada - 268 rođendan. Volimo naš grad, smatramo da smo kao crkva duboko povezani sa mestom u kome živimo. Fascinirani smo i njegovom istorijom.

Pre 268 godina, kraljica Marija Terezija je napisala: Mi, Marija Terezija, Božjom milošću carica rimska, a kraljica Ugarske, Češke, Dalmacije, Hrvatske, Slavonije, Rame, Srbije, Galicije, Lodomerije itd. itd. dajemo glasom ovoga pismena na znanje svakome, koga se tiče [...] da taj toliko puta spominjani naš Petrovaradinski kameralni grad, koji leži na drugoj strani Dunava u bačkoj županiji na zemljištu Sajlovo, silom naše kraljevske moći i ugleda iz ranije navedenih razloga [...] učinimo svojim slobodnim kraljevskim gradom i da ga uvrstimo, primimo i upišemo u broj, krug i red ostalih naših slobodnih kraljevskih gradova naše kraljevine Ugarske tako i naših naslednih zemalja, ukidajući mu dosadašnje ime Petrovaradinski Šanac, nađosmo za dobro da se ubuduće zove i da mu naslov bude Neoplanta, mađarski Újvidék, nemački Neu-Satz, srpski Novi Sad i bugarski Mlada Loza.“

Time je Novi Sad postao grad, ali i dobio izuzetno ime. Ime koje govori o novom početku... veoma evanđeoski i proročki. Naš pastor je napisao blog "Četiri proročke slike iz istorije našeg grada". Pročitajte i saznajte o delu Božijem kroz Novi Sad - .
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/02/cetiri-prorocke-slike-iz-istorije-novog.html
ALFA ZA MLADE | 02 Feb 2016

Svakog četvrtka u 19 časova, pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad, Alfa za mlade. Idelana prilika da se provede ugodno veče, upoznaju novi prijatelji, diskutuje sa njima i sazna više o hrišćanstvu.Saznaj više, postavi pitanja, uči, razmišljaj, prosuđuj o životnim pitanjima i hrišćanskoj veri.
Ovaj Alfa događaj je namenjen za sve one od 16-30 godina, a otvoren za sve one koji žele da saznaju više o hrišćanskoj veri i da postavljaju pitanja i dele svoja mišljenja na istu temu.

Ovaj događaj se sastoji od: KLOPE+GOVORA+RAZGOVORA
ULAZ: BESPLATANPrijave na email: tryalpha.serbia@gmail.com ili na FB stranici Alpha Serbia

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>