Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Naučimo Amerikanke Užičko kolo, a mi naučimo njihove plesove. Prilika za druženje, upoznavanje. Samo za žene! Sreda 23.9. u 18 časova!

Šest devojaka iz organizacije Svetska trka (World Race), će provesti septembar mesec kod nas u gostima. Ovo je prvi mesec njihovog putovanja, a posle nas posetiće (na po mesec dana):Albaniju, Makedoniju, Južnu Afriku, Zimbabve, Tajland, Maleziju... Ukupno 11 država za 12 meseci, zaključno sa njihovom domovinom SAD. U svakoj od zemalja će biti uključeni u različite službe –pomaganje siromašnima, rad sa decom... Nama su pomažu u radu sa mladima, pomoći izbeglicama, kao i drugim crkvenim aktivnostima. Druželjubive, duhovne i otvorene za iskustva sa Bogom.

Posebno je i to da su u ovog grupi dve devojke čije je poreklo iz naših krajeva – Apatin i Hetin. Njihove bake su bile Dunavske švabe, koje su posle II Svetskog rata napustile domovinu i otišle u SAD.
Život pred nas postavlja pitanja - živeti sa iskustvom tuge, razočarenja, gubitka voljene osobe... izboriti se sa frustracijom, konfliktom... kako graditi odnose - na poslu, brak, prijateljstvo... Životna pitanja. Ako postavljate takva i slična pitanja, dobrodošli ste na sastanke naše crkve, svake nedelje u 17 i 19 časova. Verujemo da će mo vam dati pravi odgovor.

Septembar mesec je posvećen pitanju – Kako živeti sa frustracijom. Frustriranost, bes, nervoza, konflikti su sastavni deo života. Ne želimo ih, ali živimo sa njima. Ona su toliko deo našeg života, da je jedna od prvih knjiga Novog zaveta, poslanica Galatima, nastala kao plod frustriranosti Apostola Pavla. Kako se on nosio sa izdajom, konfliktom, sa time da mu je ugroženo delo u koje je uložio sebe...06.09. Galatima poslanica 1 poglavlje – Pobediti frustriranost
13.09. Galatima poslanica 2 poglavlje – Imali šta dobro u konfliktu?
20.09. Galatima poslanica 3 poglavlje – Podneti kritiku
27.09. Galatima poslanica 4 poglavlje – Ostani na zacrtanom putu, ne dozvoli da te ometu

Govornik – pastor Protestantske Hrišćanske zajednice Novi Sad, Beređi Dušan – Bera.

Ulaz slobodan.
Posle letnje pauze, 6.9. vraćamo se redovnom rasporedu sastanaka. Bogosluženja se održavaju u dva termina – 17 i 19 časova.Služba u 17 časova - sastanak namenjen svima, ali najviše porodicama. U toku sastanka je organizovana nedeljna škola i tinejdžerski sastanci (veronauk), kao i video prenos bogosluženja za one sa malom decom u posebnoj sobi prilagođenoj deci.

Služba u 19 časova: Sastanak prilagođena mladima i svima ostalima koji vole dinamičniju muziku, umetnost i savremen pristup duhovnosti.
BALKANORAMA | 01 Sep 2015
Međunarodni kamp Rojal Rendžera, održan je u Zaštićenom parku prirode Zasavica, Srbija. Na kampu su učestvovali rendžeri iz Mađarske, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Nemačke i Srbije. Naši izviđači su takođe učestvovali, i to ne samo kao učesnici, nego su na sebe uzeli veliki teret organizacije ovog kampa.

Takmičenje u izviđačkim veštinama, veslanje, ribolov, boravak u prirodi, učenje novih veština, pripremanje kampa i jela – može se reći da je svaki momenat kampa bio ispunjen novim događajem ili iskustvom. Cilj kampa je uvek testirati svoje sposobnosti i razviti ih na novi nivo. Ali iznad svega, druženje sa novim prijateljima je vrhunac svakog kampa.Tema kampa je bila Que vadis (Kuda dalje Gospode?), i razmišljali smo o Isusovom životu i delovanju, posmatrajući događaje iz njegovog života (npr Priča o pozivu Petra je odglumljena i odpropovedana iz čamca...). Trudili smo se da se vratimo u rimsko doba, kroz aktivnosti, priče, hranu...
„Bog mi je dao talenat i ja ga koristim“, bio je naziv tinejdžerskog kampa, održanog od 2-8.8., na Glavici, Fruška gora, u kampu Betel. Radionice bubnjeva, gitare, pevanja, sporta, umetnost, fotografija i drama su bile prilika da mladi pokažu i razviju svoje sposobnosti. Duhovna poruka je bila izazov da iskoristimo talente koje nam je Boga dao, koristeći ih da pomognemo, obradujemo, usmerimo... druge ljude.


<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>