Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

SREĆAN BOŽIĆ | 23 Dec 2015
Draga braćo i sestre, prijatelji, koji obeležavate Božić po gregorijanskom kalendaru, od srca vam želimo blagosloveno Badnje veče i radostan Božić. Neka vam svetlost koja je obasjala zemlju pre dve hiljade godina, svetlost spasenja, pomirenja i radosti obasja živote. Ovih dana se radujemo sećajući se momenta kada je Bog uzeo ljudsko obličje, postao jedan od nas.Veličanstvena misterija, koja i danas zaokuplja naš um, da je Bog dozvolio da postane nemoćan, rođen u jaslama, među životinjama. Sve radi nas! Nismo bili dostojni Njegovog dela, ali je On radi nas odabrao da to učini. Neka ta svetlost Božije milosti zaplamti u našim srcima u ovim danima. Zato, da iskoristimo reči Božijeg sluge Nemije (Knjiga Nemijna 8:10) – „Ne budite tužni, idite jedite gozbu, pijte slatkog pića, i šaljite onima koji nemaju ništa zgotovljeno, jer je ovaj dan posvećen Gospodu našem! Ne budite žalosni, jer će radost Gospodnja biti vaša sila.“ Sretan vam i radostan Božić!

Pastor Protestantske Hrišćanske Zajednice
Beređi Dušan Bera
Tema ovogodišnjeg Božićnog peroda je „Zamislimo da Isus nije došao?“. Kako bi to izgledalo, šta bi sve izgubili, šta bi u opšte živeli???

Raspored bogosluženja je sledeći:

Nedelja 20.12. u 18 časova – „Da Isus nije došao...?“, govornik pastor Bera. Deca i roditelji naše crkve imaju prilog: Zašto kitimo jelku?

Nedelja 27.12. u 18 časova – „Božićno selo“. Doživeti Božić svim čulima u atmosferi otvorene vatre, mirisa čaja, i vizuelnog doživljaja Božića

Nedelja 3.1. u 18 časova„Kako se to desilo?“. Kako Biblija opisuje rođenje Isusa Hrista i pouke koje nam daju ti tekstovi. Klasično božićno bogosluženje – slavljenje i Reč! Govornik pastor Bera

Nedelja 10.1. u 18 časovaBožićna predstava, ali za odrasle. Humor i ozbiljna poruka, da li to ide zajedno.

U SUSRET BOŽIĆU | 21 Dec 2015
Kreativna radionica + Odličan govornik + Grupa žena = odličan uvod u sezonu Božićnih praznika. Petak 19.12. u 18 časova.

Grupa vođa naše crkve je učestvovala na prvom Globalnom Samitu Vođa, u Beogradu, 12.12.2012. GLS je manifestacija koja se održava u skoro sto zemalja širom sveta. Drago nam je da je i Srbija deo tog velikog prijekta.

U toku Božićnog perioda, prelazimo na format jednog bogosluženja, u 18 časova (umesto dva bogosluženja u 17. i 19. časova). Na slici je prikazano prvo božićno bogosluženje, na drugoj službi – za mlade, 13.12. čime smo radosno obeležili pripreme za period koji je pred nama.Sprecifinčnost naše crkve jeste da se ne vezujemo za određeni datum (25.12. ili 7.1.), nego Božić obeležavamo u toku mesec dana, poštujući običaje i tradiciju svakog vernika naše crkve.

Prva bogosluženja u formatu dve službe će se održati 17. januara 2016-te.
Projekat „IN je biti CLEAN“ je promotivna kampanja propraćena nizom aktivnosti u borbi protiv zavisnosti, bazirana na promovisanju zdravih stilova života. Projekat je pokrenuo Centar Duga koji deluje pri našoj crkvi. O nastanku ove ideje možete saznati na blogu. Ideja je da umesto negativne kampanje protiv narkomanije, deci Novog Sada ponudimo pozitivne primere – sport, umetnost, izviđače... koje će ih držati daleko od stila života koji vodi narkomaniji. Manifestacija je odžana 4.12.2015. u Sportskom Poslovnom Centru Vojvodine.

<< Prethodna ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>