Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

REFORMACIJA DUŠE | 01 Nov 2017

U toku novembra meseca, 2017-te, nastavljamo sa razmišljanjem o Reformaciji kroz seriju Reformacija Duše.
31. oktobra, svet je obeležio 500 godina od momenta kada je započela Reformacija crkva, proces koji verujemo još uvek traje. Crkva mora stalno da preispituje svoja verovanja, i usaglašava ih u skladu sa poruko Sveotog pisma prema kontekstu u kome živi i deluje.

Međutim, verujemo da postoji i lična Reformacija, promena - tu temu će istražiti više govornika u toku novembra meseca.
5.11. - Erol Ilijazovic, "Put promene"
12.11. - Slađan Milenković, "Novorođenje"
19.11. - Beređi Dušan Bera, "Ima li Bog unuke?"
26.11. - Namjin Kim, "Transformacija molitvom"Preventivni video u vezi narkomanije, u saradnji našeg Centra Duga (In je biti Clean), Novosadskog pozorišta i Kanala 9 a pod pokroviteljstvom Skupštine grada.
"Preventivni video spot "Život zove" je nastao na osnovu zaključaka koje smo stekli kroz razgovore sa mnogim zavisnicima koji su prošli kroz program Centra Duga. Svi su imali izbor i mogli su drugačije izabrati.
Centar Duga želi da prenese poruku da je izlaz iz zavisnosti moguć, ali je težak. I da je bolje neka "vrata ne otvarati". Jer, "SREĆA JE IZBOR - NE OKOLNOST"
U nedelju 15.10. povodom 500 godina Reformacije, propoved na temu "Samo Bogu slava".
Na slici bilbord povodom naše akcije...


U toku oktobra i novembra meseca obeležavamo 500 godišnjicu od Reformacije crkve. Reformaciju je pokrenuo Martin Luter, u Nemačkoj, Vitemberg, reagujući na korupciju ondašnje crkve. Njegov protest je pokrenuo lavinu promene širom Evrope i Sveta. Proslavi tog istorijskog događaja priključuje se i naša crkva.

Godišnjica će biti obeležena serijom propovedi i dešavanja. Pratite obaveštenja i vesti na našoj web stranici ili facebook stranici - https://www.facebook.com/protestantskahriscanskazajednica.zajednica/

Službe naše crkve se održavaju nedeljom u 18 časova, i svake nedelje će biti obrađena jedna od temeljnih istina Reformacije - Samo Hristos, Samo vera, Samo Bogu slava, Samo milost, Samo Sveto pismo. Dobrodošli! Ovo je prilika da više saznate o protestantizmu, ali i da lično doživite iskustvo sa Bogom.
NEDELJA BRAKA | 09 Feb 2017
U toku nedelje od 7-14.2. naša crkva se priključila obeležavanju Internacionalne nedelje braka.

“Nedelja Braka” je deo međunarodne incijative “Marriage Week International” koja se svake godine odvija u više od 26 zemalja kako bi se od 7. – 14. februara održao niz događaja kojima bi se proslavio brak i motivisali i osnažili parovi u svom međusobnom odnosu i predanosti.

“Nedelja Braka” podstiče pojedince, udruženja, kompanije, vladin i nevladin sektor, politička tela, crkve i sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrednosti da u nedelji od 7. – 14. februara organizuju jedan ili više događaja, od onih romantične prirode do onih edukativnih ili zabavnih.Naša crkva u ovom periodu organizuje više aktivnosti o kojim je izveštavao i časopis Dnevnik:

http://www.dnevnik.rs/novi-sad/brojni-programi-posveceni-partnerima-i-porodici

Posebno ističemo:
1. Nedeljnu službu:Propoved će na obe službe održati naš pastorski par Beređi Dušan- Bera i njegova supruga Mirjana, na temu: "Veština svađanja"! Svađa je sastavni deo braka. Kako da je okrenemo na našu korist? Dobrodošli!
Služba u 17h - porodična služba. U toku ove službe održavaju se časovi sa decom i tinejdžerima (veronauk)
Služba u 19h - služba prilagođena mladima.


2. Podseti me šta to beše ljubav - saznajte više na:
https://www.facebook.com/events/161430091024048/

Alfa kurs je obeležio 18 godina postojanja u Srbiji. Alfa kurs je interaktivni kurs namenjen za sve one koji žele da istraže osnove Hrišćanske vere.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... Naredna >>