Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Tradicionalno Božićno druženje za decu i roditelje naše crkve. Druženje je održano 3.1.2017-te.

Kao crkva smatramo porodicu posebno značajnom u Božijom planu za ovaj svet i zato negujemo porodične odnose. U toku druženja roditelji su radili kreativne radove sa njihovom decom, saslušali Božićnu priču a ujedno su podeljeni i paketići..

Slike prikazuju deo atmosfere...

Novi blog našeg pastora na KA HRISTU.

18 godina braka. Punoletstvo. Ujedno jedan od najvećih podviga mog života. Ako ste pročitali moje predstavljanje na blogu, ključna je rečenica koja govori o mom identitetu je sledeća: "Muž jedne žene i otac dvoje dece, koju pono, puno volim, što navodim sa radošću, jer kako je počeo moj život, nikada nisam očekivao da će se to desiti." Ali ovo nije blog gde pričam o mojoj prošlosti pre susreta sa Hristom, nego o meni i Mirjani.... ostatak na http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/12/punoletstvo.html

BOŽIĆNA SLUŽBA | 26 Dec 2016
Slike sa prve Božićne službe naše crkve. Kao crkva obeležavamo oba datuma, i 25.XII i 7.I. pošto vernici naše crkve dolaze iz obe tradicije. Uživajte.U toku Božićnog perioda, nedeljne službe: 25.12; 1.1. i 8.1. će se održati samo u terminu od 18 časova.

U nedelju 25.12., prva Božićna služba! Dobrodošli! Božićne pesme, završetak adventnog perioda...Tekst na koji ćemo razmišljati je Evanđelje po Mateju 1. Propoved je pod nazivom: "Značaj Hristovog rođenja! ili Zašto vaskrs nije dovoljan?" Govornik je naš Pastor Beređi Dušan Bera.

U toku decembra, predstavnici naše crkve su učestovali na dva značajna događaja.
Prvi događaj je bio Godišnji Mentorski Skup u Budimpešti, koji je deo Evropskog Foruma vođa. Predstavnici naše crkve su učestvovali u nekoliko mentorskih programa.
Drugi događaj je bio Globalni Liderski Samit u Beogradu, na kojem je učestvovala velika grupa vernika iz naše crkve.
Kao crkva verujemo u princip: kada vođe napreduju onda svi prosperiraju.


Novi blog našeg pastora - On me je poljubio
Čitam Sveto pismo skoro svaki dan, već 22 godine. Nekada mi ide lako, svaki dan čitam Sveto pismo, učim stihove napamet, a drugi put se borim. Kao talasi, nekada moje oduševljenje splasne, pa se budi, pa opet splasne. Međutim, na samom početku mog putovanja vere, ispravno sam poučen značajnosti Svetog pisma za život vernika, i te pouke se još uvek držim. Hrišćanin je čovek knjige - Svetog pisma, s njim počinje, s njim završava.
No to nije bio moj prvi susret sa Biblijom. Sećam se frustracije, kada sam je pokušavao čitati Bibliju, pre nego što sam poverovao (pod time mislim - iskreno počeo da sledim Hristov put, hrišćanskim terminima - doživeo obraćenje), frustracije jer nisam razumeo o čemu se u toj knjizi radi. Pokušao sam sa Starim zavetom, bio sam zbunjen. Novi zavet je bio lakši za čitanje, ali nisam razumeo poentu onog što je napisano. Kao da je neka suština ostajala sakrivena, tu nadohvat mog uma, ali i dalje skrivena. Koprena na mojim očima.
I onda, posle molitve, kada sam prvi put zazvao Hrista da me spasi, da mi oprosti grehe, oči su se otvorile. I danas, dve decenije kasnije, mogu da se setim tog jutra. Ležao sam u krevetu, i uzeo Novi zavet, i čitao ga, čitao sa oduševljenjem, jer odjednom - priča je imala svoj smisao. Nazvao sam kuma (koji je prihvatio Hrista pre mene), oduševljen onim što pronalazim, želeći samo da mu kažem koliko je neverovatno to što čitam... Jer koprena je spala.

Nastavak teksta na linku: http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/12/on-me-je-poljubio.html

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16 ... Naredna >>