Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

U Avgustu kamp do kampa - prvo kamp naših Royal Rangera u Poljskoj, pa dečiji kamp, pa tinejdžerski kamp... Samo se niže.

Pa da krenemo redom:
Početkom avgusta 2016, pedesetak naših izviđača je učestvovalo u Evropskom kampu Royal Rendžera, u Wroclavu, Poljska. Ukupno je bilo preko 7000 Rendžera iz cele Evrope. Nedelju dana zabave, učenje, druženja. Na kraju smo posetili i Aušvic, što nas dovelo do suza.
Rendžeri na putu...

Kako kamp izgledaKakav bi kamp bio bez kampera?


O samom Aušvicu možete pročitati u blogovima našeg pastora:
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2014/05/2852014-ausvic.html
i http://bera-kahristu.blogspot.rs/2014/06/362014-ausvic-ii-o-nadi.html

DEČIJI KAMP
Odmah po povratku iz Poljske održao se naš tradicionalni kamp Betel. Četrdesetak dece je uživalo u njihovoj letnjoj avanturi.


TINS KAMP
A posle dece, odmah su i tinejdžeri imali njihov kamp. Samo mnogo, mnogo intenzivniji.Sa nama su bile i gošće iz SAD- ponovo nas je posetio tim World Race.

JULSKE ČAROLIJE | 22 Dec 2016
Malo smo bili lenji sa objavljivanjem novosti, pa vam pružamo pregled dešavanja u julu 2016.

Leto je u crkvi vreme kampova, konferencija. Svako leto organizujemo Engleski kamp u saradnji sa našim Gostima iz SAD.
To je prilika za druženje, učenje engleskog jezika, i produbljivanje duhovnosti. Slede neke slikePreuzmi odgovornostLeto je vreme kada aktivnosti opadaju, vreme kada prelazimo u mod odmaranja, opuštanja. Odmor možemo posmatrati u dva smera. Odmaranje od aktivnosti koje su iza nas, ili kao odmor kao pripremanje za ono što je pred nama. Draga crkvo, pozivam vas da ovo leto posmatramo kao pripremu.

Bog nam je kao crkvi dao novo viziju. Sanjamo da vidimo naš grad transformisan uticajem Duha Svetog, kroz nas. Mi smo crkva Novog Sada (ne isključujući druge crkve, uzimamo našu odgovornost), odgovorni smo za grad koji nam je poveren. Odgovorni smo da uradimo, silom Božije, sve što je do nas, da vidimo naš grad promenjen.

Pozvani smo da donosimo Carstvo Božije ovde na zemlju. Svoju službu naš Gospod je počeo rečima:“ Na meni je Duh Gospodnji, jer me je pomazao da objavim siromasima evanđelje, poslao me je da sužnjima objavim oslobođenje, slepima da će progledati, da na slobodu pustim potlačene, da objavim godinu blagonaklonosti Gospodnje.“ Luka 4:18-19. To je transformacija pod uticajem Duha Svetog. Kada je Hristos slao svoje učenike, slao ih je sa rečima „idite i objavite da je došlo Carstvo Nebesko, gubave čistite, demone izgonite...“, a taj zadatak je prenesen i na nas – doneti Carstvo Božije u naš grad.
Kako preuzeti odgovornost za naš grad? Kako preuzeti odgovornost ta poziv koji nam je Bog uputio? Kako da naši poslovi, škole... postanu naša misijska mesta - ne samo kao mesta na kojima evangeliziramo, nego kroz način na koji radimo/učimo, utičemo? Kako da naši sugrađani upoznaju Njega? Kako da se transformišu naše škole, bolnice, sudovi, policija, fabrike...?
Zadatak je veći od svakog od nas. Princip Tela Hristovog (kako Sveto pismo naziva crkvu) jeste da svako od nas treba da uradi njegov deo, doprinese svojom jedinstvenošću talenata, sposobnosti i darova Duha Svetog. Kada svako radi svoj deo, pod uticajem Duha Svetog, nema ništa silnije od Tela Hristovog. Zato, pitanje o kome razmišljamo ovo leto je – Kako preuzeti odgovornost?Na ovu temu razmišljaćemo u toku jula i avgusta, svake nedelje u 18 časova, na našim redovnim službama. Govornik će u toku ove serije uglavnom biti pastor naše crkve, Beređi Dušan – Bera.

Raspored tema:
3.7. Sanjati san koji je veći od tebe samog!
10.7. Kako voleti svoj grad?
17.7. Širiti uticaj Carstva
24.7. Nađi svoj jedinstveni dizajn!
31.7. Moja odgovornost je...?

7.8. Prepoznaj svoje darove - razumeti darovi Duha Svetog
14.8. Prepoznaj svoje Duhovne darove - tri boje službe – crvena je boja evanđelja
21.8. Prepoznaj svoje Duhovne darove – tri boje službe – plava je boja delovanja Duha Svetog
28.8. Prepoznaj svoje Duhovne darove - tri boje službe – zelena je boja služenja

4.9. Preuzmi odgovornost – slaganje puzli u jednu sliku.

Dobrodošli! Ulaz slobodan za sve zainteresovane!
Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da u toku jula i avgusta, a počevši sa nedeljnom službom 26.6.2016. prelazimo na format jedne službe, u 18 časova. Ove nedelje propovedaće naš pastor Beređi Dušan Bera, i završiti seriju propovedi "Videti jasno". Govoriće na temu "Dostojno je Jagnje da primi bogatstvo".

Dok su muškarci na kampovanju, u Sloveniji, naše žene su bile aktivne. Šta je izvor prave lepote?
U toku večeri Erika Sabljov je govorila na temu Biblijski pogled na lepotu, a posle toga žene su mogle da uživaju u masaži, pedikiru, friziranju... Cilj druženja je bio da iskusnije žene služe devojkama i devojčicama.

Naši PHZ-ovci na konferenciji Čuvar Brata Svoga, u Sloveniji, od 16-19.juna. Na konferenciji je učestovalo oko 400 muškaraca iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hervegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Tema konferencije je bila "Počinak". Kako da kao muškarci razvijemo disciplinu odmaranja koja će biti konstruktivna, i odgovarati našoj ličnosti.<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 16 Naredna >>