Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

NEW STREAM | 02 Jun 2015
New Stream veče „Banket na grobu“, nedelja 6.6.2015, 19 časova. Tema večeri je problem zavisnosti. Prilika da čujete priče bivših zavisnika, i da kroz umetnost doživite dublje bol zavisnosti i radost pobede na njom.Gost večeri, američki hip-hoper Rokstedy.

PASTOR NA ELF | 02 Jun 2015
Tim ljudi iz naše crkve, zajedno sa pastorom Berom, učestvovao je na Evropskom Forumu vođa u Visli, Poljska, početkom juna meseca. ELF je konferencija koja okuplja hrišćanske vođe iz cele Evrope, nudeći im resurse koje mogu upotrebiti po povratku u njihove zemlje. Seminari su iz oblasti apologetike, savetovanja, propovedanja, socio-politike, nauke...


EFL je takođe prilika da se uspostave značajni kontakti, i organizuju seminari u budućnosti tako da očekujemo nove seminare u budućnosti.

Beređi Dušan

KRŠTENJE | 02 Jun 2015
U subotu, 23.5.2015. Protestantska Hrišćanska zajednica iz Novog Sada i Sombora, održale su
zajedničko krštenje. Prema Svetom pismu verujemo da je krštenje odluka koju donosi osoba na
osnovu svoje vere, samostalno, kada je dovoljno zrela da proceni stabilnost svoje odluke (stoga ne
krstimo bebe ni malu decu). Krštenje je simbol doživljenog iskustva sa Isusom Hristom.Na krštenju u subotu ukupno je 15 njih potvrdilo svoju veru (11 iz Novog Sada, 4 iz Sombora).

U toku službe, izvršeno je rukopoloženje i pomazanje dva nova propovednika naše crkve – Saše Veselinovića i Mirka Bakočevića.
Govornik: Don Anderson. Nekadašnji zavisnik, narkoman, pod Božijom milošću doživeo oslobođenje. Slobodan od zavisnosti više od nekoliko decenija.

Danas: Savetnik (s akcentom na terapiji zloupotrebe droge i alkohola, tuge i gubitka); pastor; profesor na fakultetu: držao je seminare o kontroli besa, dinamici porodice i braku. Vodio je rehabilitacione programe za odvikavanje od droge i alkohola. Radio je sa zatvorenicima. Trener je liderstva. Licencirani preduzimač/poslovni čovek. Pilot.

Na osnovu svog iskustva, govoriće o tome kako je doživeo oslobođenje od zavisnosti, ali i kako promeniti smer svog života, tako da zavisnost postane samo prošlost i iskustvo koje koristimo da pomognemo drugima
Dva najčešća problema u savremenim brakovima jesu loša komnukacija i loše rešavanje konflikta. Ključ uspeha u odnosima počinje sa dobrom veštinom konunikacije. Iako kao deca naučimo ga govorimo, komunicirati učimo ceo život. Loša sposobnost komunikacije vodi do nesporazuma i konflikta. Seminar nudi način kako da razvijemo komunikaciju kako bi pomogli našem braku ali i našim ostalim odnosima.

Seminar je namenjen za osobe koje su u braku ali i za one koji se tek pripremaju (ili nadaju) za brak.

Govornik: Don AndersonDon je savetnik (s akcentom na terapiji zloupotrebe droge i alkohola, tuge i gubitka); pastor; profesor na fakultetu: držao je seminare o kontroli besa, dinamici porodice i braku. Vodio je rehabilitacione programe za odvikavanje od droge i alkohola. Radio je sa zatvorenicima. Trener je liderstva. Licencirani preduzimač/poslovni čovek. Pilot.

U Srbiju dolazi kao predavač za organizaciju Fokus (Udruženje za podsticaj razvoja društva) a ujedno će održati i seminar za nas.

<< Prethodna ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>