Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

U periodu od 25-28. Aprila, na jezeru Balaton u Mađarskoj održana je konferencija Nacionalnih Kancelarija za Alpha kurs - Evropa i Bliski istok. Među ostalim učesnicima, bili su i predstavnici kancelarije Alpha Zapadni Balkan, koja ima ofis u našoj crkvi.

Značajne vesti sa ove konferencije:
1. Alpha intenzivno radi na produkciji novog materija - Alpha film serije koja je prilagođena mladima, savremena, u formi koja komunicira savremenom čoveku. Serija je snimana na raznim lokacijama - Izrael, London, Singapur...
2. Na jesen počinje Globalna Alpha kampanja, koja ima za cilj da se što više crkava uključi u ovu fantastičnu službu. Promoter kursa će biti Ber Grils, avanturista, poznata TV ličnost. Značajno za njega je izjava - "Alfa je moja najveća avantura", i poziva ljude širom sveta da dožive najveću avanturu njihovog života.

Lični doživljaj sa ove konferencije možete pročitati u blogu "Kolika je moja kutija ili raznoliko a jedinstveno"
http://bera-kahristu.blogspot.hu/2016/04/kolika-je-moja-kutija-ili-raznoliko.html
Pastori Beređi Dušan (PHZ Novi Sad) i Zoltan Vegel (PHZ Sombor) imali su priliku da učestvuju u prvoj konferenciji o problemu zavisnostu u Somboru i da doprinesu diskusiji kako raditi na prevenciji i tretmanu.Poruka konferencije, koja je bila organizovana od predstavnika vlasti Grada Sombora, je bila da samo zajedno, kada je uključen svaki sektor društva, možemo značajno doprineti borbi protiv ove pošasti.
Šesnaestog Aprila održan je radostan događaj u našoj crkvi - krštenje. Svoju veru je svojim činom potvrdilo devetoro mladih ljudi. Naša crkva veruje isključivo u krštenje odraslih osoba, koje samostalno mogu da donesu odluku za sebe. Samo samostalno donešena odluka jeste i validna.

Krštenje je put učeništva - odluka da ćemo slediti Hristov put. Od srca čestitamo novim učenicima Isusa Hrista.


U Sarajevu je 8-10. aprila održana X ljubilarna Konferencija bivših zavisnika. Učesnici su takođe ljubilarno bili i momci iz Centra Duga, kao i predstavnici iz naše crkve.Prenosimo blog našeg pastora:
"Za vikend sam govorio na Desetoj, ljubilarnoj, konferenciji bivših zavisnika u Sarajevu. Bilo je 130-150 učesnika, uglavnom momci i devojke koji su nekada bili heroinski zavisnici. Nekada je njihov život išao samo u grob. Tu poruku su i primali - Jednom narkoman, uvek narkoman. Jednom kriminalac, uvek kriminalac. Vuk dlaku menja a ćud ne...Radost je slaviti Boga, pevati, igrati, razgovarati, moliti se sa onima nad čijim životom je izgrađen grob, ali ga je Bog srušio, i dao im novi početak, novu nadu. Mnogi od njih su slobodni od droge i desetak godina, njihova zavisnost je samo stara uspomena. Novo život, izvučeni od Hrista iz jame u kojoj su bili zatrpani. ...

Ostatak u blogu:
http://bera-kahristu.blogspot.hu/2016/04/nadgrobni-spomenik-nad-zivima-1242016.html
U martu i aprilu mesecu naš pastor je učestvovao kao govornik na više internacionalnih konferencija i seminara.
Deo naše vizije kao crkve jeste i uticaj u našem regionu. Povezujemo se sa drugim crkvama i organizacijama jer samo zajedno možemo značajno uticati na našu zemlju i region.


Eurolid konferencija je okupila vođe crkava iz Srbije, a tema konferencije je bila kako organizovati crkvu da bude aktuelna u našem društvu. Pastor Dušan je iz iskustva naše crkve govorio o neophodnim promenama koje moraju da se dese u crkvi.


Pastor Dušan je govorio na konferenciji bivših zavisnika u Sarajevu. Privilegija je bila da je mogao da govorio na Desetoj, ljubilarnoj konferenciji. Održao je dve propovedi - "Kako se ne promeniti", na osnovu Nemije 1, i "Strpljivo čekaj dok rasteš" na osnovu života Apostola Pavla.
Kada je slika mutna, propuštamo lepotu onoga što je na slici. Kada ne vidimo dobro, to nas ograničava. Videti jasno je nephodno. Videti jasno istinu je ključno.
Naša slika o Bogu, nama, životu... određuje naše postupke, misli, sudbinu. Ispitajmo da li vidimo jasno. Svake nedelje u Protestantskoj Hrišćanskoj zajednici - serija propovedi: "Videti jasno!"
Bogosluženje u 17 časova - porodično bogosluženje. Svi su dobrodošli, a posebno cele porodice. Dok roditelji imaju priliku da uživaju u bogosluženju, deca imaju svoj čas veroanuke (gde takođe uživaju).
Bogosluženje u 19 časova - prilagođeno mladima: muzikom, atmosferom, porukom.
Svi su dobrodošli!Ove nedelje govornik je naš pastor - Beređi Dušan Bera, i govoriće na tekst iz Otkrivenja Jovanovog 1. Naslov propovedi je - Ko je Bog za mene?

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Naredna >>