Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da u toku jula i avgusta, a počevši sa nedeljnom službom 26.6.2016. prelazimo na format jedne službe, u 18 časova. Ove nedelje propovedaće naš pastor Beređi Dušan Bera, i završiti seriju propovedi "Videti jasno". Govoriće na temu "Dostojno je Jagnje da primi bogatstvo".

Dok su muškarci na kampovanju, u Sloveniji, naše žene su bile aktivne. Šta je izvor prave lepote?
U toku večeri Erika Sabljov je govorila na temu Biblijski pogled na lepotu, a posle toga žene su mogle da uživaju u masaži, pedikiru, friziranju... Cilj druženja je bio da iskusnije žene služe devojkama i devojčicama.

Naši PHZ-ovci na konferenciji Čuvar Brata Svoga, u Sloveniji, od 16-19.juna. Na konferenciji je učestovalo oko 400 muškaraca iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hervegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Tema konferencije je bila "Počinak". Kako da kao muškarci razvijemo disciplinu odmaranja koja će biti konstruktivna, i odgovarati našoj ličnosti.
Novi blog našeg pastora - njegova premišljanja o gubitku drage osobe. Da li je tugovanje zlo ili je zapravo blagoslov? Bežimo od tuge, a šta kada nikada ne žališ. Blog govori o momentu kada je tugovanje zapravo poklon.

http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/06/2162016-dar-tugovanja.html
U nedelju 19. juna, u okviru teme "Videti jasno", razmišljamo o rečima "Dostojno je Jagnje da primi čast", Otrivenje Jovanovo 5:12. Šta to znači da je Hristos dostojan da primi čast? Kako iko može onome koji je izvor svega da da čast? I kako se to odnosi na nas?

Govornik će biti Mirjana Beređi, propovednica i đakonisa naše crkve, a ujedno i direktor Alpha Zapadni Balkan (kancelarije zadužene za promovisanje Alpha kursa na teritoriji Zapadnog Balkana). Mirjana će govoriti na obe službe - u 17 i 19 časova.Bogosluženje u 17 časova - porodično bogosluženje. Svi su dobrodošli, a posebno cele porodice. Dok roditelji imaju priliku da uživaju u bogosluženju, deca imaju svoj čas veroanuke (gde takođe uživaju).
Bogosluženje u 19 časova - prilagođeno mladima: muzikom, atmosferom, porukom.
Svi su dobrodošli!
Novi blog našeg pastora - o ogorčenju, mržni i knjizi "Derviš i smrt"

Meša Selimović u knjizi "Derviš i smrt" maestralno prikazuje mržnju... neki zaključci iz toga...

Bio sam neodređena i promenjiva raspoloženja, kao čovjek koji nije ni zdrav ni bolestan, i koga povremeni znaci bolesti teže pogađaju nego da traju bez prekida. Iz tog mučnog stanja izvukla me mržnja. Oživjela me i ustalila, razgorjevši se jednog dana, jednog trena, kao plamen. Razgorjela se, kažem, jer je dotle tinjala zapretena, i liznula, bjesna od siline, oprživši mi srce vrelinom. Bila je u meni, sigurno odavno, nosio sam je kao žišku, kao zmiju, kao guku što se sad rasprsnula, ni nisam znao kako se do tog časa skrivala, zašto je mirovala, i ćutala, ni zašto se javila u prilici koja nije bila pogodnija od drugih, ranijih. Sazijevala je u tišini, kao i svakoj osjećanje i rodila se jaka i snažna, dugo hranjena čekanjem. ...Link do teksta http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/06/gorcina-mrznja-i-dervis-i-smrt.html

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... Naredna >>