Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Šesnaestog Aprila održan je radostan događaj u našoj crkvi - krštenje. Svoju veru je svojim činom potvrdilo devetoro mladih ljudi. Naša crkva veruje isključivo u krštenje odraslih osoba, koje samostalno mogu da donesu odluku za sebe. Samo samostalno donešena odluka jeste i validna.

Krštenje je put učeništva - odluka da ćemo slediti Hristov put. Od srca čestitamo novim učenicima Isusa Hrista.


U Sarajevu je 8-10. aprila održana X ljubilarna Konferencija bivših zavisnika. Učesnici su takođe ljubilarno bili i momci iz Centra Duga, kao i predstavnici iz naše crkve.Prenosimo blog našeg pastora:
"Za vikend sam govorio na Desetoj, ljubilarnoj, konferenciji bivših zavisnika u Sarajevu. Bilo je 130-150 učesnika, uglavnom momci i devojke koji su nekada bili heroinski zavisnici. Nekada je njihov život išao samo u grob. Tu poruku su i primali - Jednom narkoman, uvek narkoman. Jednom kriminalac, uvek kriminalac. Vuk dlaku menja a ćud ne...Radost je slaviti Boga, pevati, igrati, razgovarati, moliti se sa onima nad čijim životom je izgrađen grob, ali ga je Bog srušio, i dao im novi početak, novu nadu. Mnogi od njih su slobodni od droge i desetak godina, njihova zavisnost je samo stara uspomena. Novo život, izvučeni od Hrista iz jame u kojoj su bili zatrpani. ...

Ostatak u blogu:
http://bera-kahristu.blogspot.hu/2016/04/nadgrobni-spomenik-nad-zivima-1242016.html
U martu i aprilu mesecu naš pastor je učestvovao kao govornik na više internacionalnih konferencija i seminara.
Deo naše vizije kao crkve jeste i uticaj u našem regionu. Povezujemo se sa drugim crkvama i organizacijama jer samo zajedno možemo značajno uticati na našu zemlju i region.


Eurolid konferencija je okupila vođe crkava iz Srbije, a tema konferencije je bila kako organizovati crkvu da bude aktuelna u našem društvu. Pastor Dušan je iz iskustva naše crkve govorio o neophodnim promenama koje moraju da se dese u crkvi.


Pastor Dušan je govorio na konferenciji bivših zavisnika u Sarajevu. Privilegija je bila da je mogao da govorio na Desetoj, ljubilarnoj konferenciji. Održao je dve propovedi - "Kako se ne promeniti", na osnovu Nemije 1, i "Strpljivo čekaj dok rasteš" na osnovu života Apostola Pavla.
Kada je slika mutna, propuštamo lepotu onoga što je na slici. Kada ne vidimo dobro, to nas ograničava. Videti jasno je nephodno. Videti jasno istinu je ključno.
Naša slika o Bogu, nama, životu... određuje naše postupke, misli, sudbinu. Ispitajmo da li vidimo jasno. Svake nedelje u Protestantskoj Hrišćanskoj zajednici - serija propovedi: "Videti jasno!"
Bogosluženje u 17 časova - porodično bogosluženje. Svi su dobrodošli, a posebno cele porodice. Dok roditelji imaju priliku da uživaju u bogosluženju, deca imaju svoj čas veroanuke (gde takođe uživaju).
Bogosluženje u 19 časova - prilagođeno mladima: muzikom, atmosferom, porukom.
Svi su dobrodošli!Ove nedelje govornik je naš pastor - Beređi Dušan Bera, i govoriće na tekst iz Otkrivenja Jovanovog 1. Naslov propovedi je - Ko je Bog za mene?

Prenosimo novi blog našeg pastora - iznanadna poseta, jedna pesma i Božiji doticaj rađa tekst: "Nenadan gost na prozoru":

"Ležim u krevetu. Ponedeljak je pastorska nedelja. Nedelja kada drugi odmaraju, za mene je najintenzivniji dan - pripreme za službu, propovedi, posete. Zato je dan odmora ponedeljak. Prilika da opušteno ustanem, polako čitam Sveto pismo, isplaniram dan. Često se desi da sam i ponedeljkom zauzet, ali danas ne - danas odmaram.Dok ležim, primećujem pokret na prozoru. Komšinica došla da se javi. Vratila se sa dugog puta, nije tu bila mesecima, od oktobra meseca je nisam video. Ne voli zimu pa provodi odmor u Africi. Može joj se. Ne znam tačno gde ide, ali svaku zimu provodi između Sahare i Ekvatora. Jutros se izgleda vratila, pa odmah da se javi. Brbljiva, iako je njen muž mnogo gori - nikada ne zaklapa, samo ga još nisam čuo. Obradovala me je. Od radosti što je vidim, na tih par sekundi, suze su mi krenule na oči...." ostatak u blogu:
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/03/nenadan-gost-na-prozoru-2132016.html

Privilegija za našu crkvu - u našoj crkvenoj zgradi održana prezenacija novog prevoda Svetog pisma na savremni, govorni srpski jezik. Prezentacija je održana 18.3.2016.-te uz prisustvo crkvenih vođa Evanđeoskih crkava iz cele zemlje, kao i zvanica iz inostranstva.Značajno je da ovaj prevod celog Svetog pisma na naš jezik - dolazi skoro sto godine posle prethodne verzije koju je preveo Lujo Bakotić.Više o samom prevodu možete saznati u blogu našeg pastora na:

http://bera-kahristu.blogspot.rs/2016/02/savremeni-prevod-svetog-pisma-prvo.html

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>