Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Seminar sa našim gostom - Joseph Watson. Josif je iz organizacije Mladi sa misijom, gde služi već 19 godina. Govorio je do sada u 104 zemlje. Njegova tema je - Osloboditi svoju svrhu (Releasing Destiny), tj kako otkriti Božiji plan za nas. Sutra, ponedeljak 7.3. održaće kratak seminar kod nas u crkvi (Protestantska Hrišćanska Zajednica, Bulevar Evrope 21, Novi Sad), od 18-21 čas, na tu temu, ali će posebno pokriti i oblast - da li je u nama Duh Siročeta ili Duh Božijeg deteta. Svi su dobrodošli. Ulaz slobodan.

Royal Rendžeri - Kraljevski izviđači - prva prolećna šetnja - Popovica, Orlovo bojište. Tradicionalno naši Rendžeri započinju sa izletima na Orlovom bojištu, prve nedelje marta. Ovaj put poneli smo i opremu za penjanje - poklon slovenačkih rendžera.Na slici - pastor Bera, i komandir našeg plemena na užetu. Priča je posebna jer je naš pastor nekada imao izrazitu fobiju od visine. Bog ga je izlečio - kako, saznajte u njegovom blogu -
http://bera-kahristu.blogspot.rs/2012/09/strah-od-visine.html
Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na koncert tradicionalnih hrišćanskih pesama (himni) u savremnoj obradi. Akustične verzije poznatih pesama slavljenja nastalih u 18. i 19. veku.

Izviđači pesama su Nina Vodal i Andrej Grozdanov.Andrej Grozdanov je diplomirao gitaru sa najvećom nagradom “PLATINUM DIPLOMA” na prestižnom Guitar Institute Of Technology (GIT) pri Musicians Institute (MI) u Londonu koji je trenutno je smješten u Los Angelesu, USA i jedan je od najboljih svjetskih instituta sa suvremenu glazbu. Andrej je imao prilike studirati sa glazbenicima sledećih umetnika: Sting, George Michael, Michael Jackson, Red Hot Chilli Papers, Beatles, Frank Zappa i mnogim drugima. 2003. godine Andrej stiče i M.A. diplomu iz Filosofije i Teologije i time objedinjuje svoj glazbeno-umetnički rad u hršćanskoj muzici s kojom se bavi od detinjstva. Gitarista je grupe Kristina koja je snimila izuzetno zapažen album "Kao ruža", a koji je dobio izvrsne kritike verske i sekularne glazbene scene. Andrej je zapaženi član sve više rastućeg žanra suvremene kršćanske glazbe u svijetu radeći sa GRAMMY nagrađenim umetnicima kao što su Paul Baloche, Ron Kenoly, Michael W. Smith, Hillsong, Delirious?, Matt Redman i mnogim drugima. Osnivač je izdavačke kuće Bono Records. www.andrejgrozdanov.com

Ulaz je slobodan. Dobrodošli!
Naša crkva vrednuje brak kao jednu od najvećih vrednosti. Brak je prva ustanova ljudskog društva, uspostavljena od samog Boga. Iz tog razloga obradovala nas je prilika da bračni parovi naše crkve (pozvani od strane organizatora) učestvuju u trodnevnom vikendu.

Predavači su bili bračni parovi iz crkve Šervud park alajans, iz Kanade. Parovi su razmišljali o tome koji je njihov jezik ljubavi, koje su prepreke u njihovoj međusobnoj komunikaciji, šta su prepreke da izrade dublju odnos. Na seminaru je učestvovalo ukupno 40 parova.Pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad - Alfa za mlade, i diskusija na temu "Zašto je Isus umro?". Dobrodošli! Pitanje koje vredi istražiti. Jer ako je istina ono što Biblija govori o Njegovoj smrti, onda je to najvažniji događaj u istoriji čovečanstva. Možemo dopustiti sebi da sumnjamo, ali ne i da ne proverimo šta je istina.U nedelju, 7.2. sa zadovoljstvom najavljujemo goste iz nama bratske Crkve iz Kanade - Sherwood Park Alliance Church. Na obe službe će propovedati njihov Omladinski pastor Džeremi Kuk.

Među nama su nam već poznati prijatelji, Rut&Glen Louise, koji su nam pomagali na više kampova, ali i grupa koju do sada nismo upoznali. Na službama će propovedati (i u 17 i u 19 časova), njihov Pastor za mlade - Džeremi Kuk.Na službi u 17 časova govoriće iz Isusove Prvosvešteničke molitve (Jovanovo evanđelje 17) na temu "Pozvani da prevaziđemo prepreke".

Na službi u 19 časova govoriće iz Dela Apostolskih 9 poglavlje - događaj u kome je Apostol Pavle doživljava životnu promenu. Tema je "Može li Bog promeniti ljudski život?"

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Naredna >>