Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBE | NEDELJA 17.00 i 19.00

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

U toku Božićnog perioda, prelazimo na format jednog bogosluženja, u 18 časova (umesto dva bogosluženja u 17. i 19. časova). Na slici je prikazano prvo božićno bogosluženje, na drugoj službi – za mlade, 13.12. čime smo radosno obeležili pripreme za period koji je pred nama.Sprecifinčnost naše crkve jeste da se ne vezujemo za određeni datum (25.12. ili 7.1.), nego Božić obeležavamo u toku mesec dana, poštujući običaje i tradiciju svakog vernika naše crkve.

Prva bogosluženja u formatu dve službe će se održati 17. januara 2016-te.
Projekat „IN je biti CLEAN“ je promotivna kampanja propraćena nizom aktivnosti u borbi protiv zavisnosti, bazirana na promovisanju zdravih stilova života. Projekat je pokrenuo Centar Duga koji deluje pri našoj crkvi. O nastanku ove ideje možete saznati na blogu. Ideja je da umesto negativne kampanje protiv narkomanije, deci Novog Sada ponudimo pozitivne primere – sport, umetnost, izviđače... koje će ih držati daleko od stila života koji vodi narkomaniji. Manifestacija je odžana 4.12.2015. u Sportskom Poslovnom Centru Vojvodine.

Steve Simpson je uspesan poslovni čovek koji je 33 godine radio na rukovodećim mestima u Procter & Gamble kompaniji. Poseduje veliko iskustvo u radu sa organizacijama, crkvama, konsaltingu, mentorskom radu. U Srbiju dolazi kao gost Udruženja Fokus gde će održati nekoliko predavanja za studente i hrišćanske vođe na temu timskog rada, liderstva i integriteta. Na nedeljnoj sluzbi, 15.11. je govorio na tekst iz II Petrove 1.1-11. - Kako izgraditi svoj život da bi uspeli u našim odnosima?
U subotu 14. oktobra pleme izviđača “Zlatni hrast” organizovalo je dve avanture za svoje članove. Najmlađi su išli na prezentaciji DINO-PARKA u Dunavskom parku, a stariji su svoje veštine i spremnost isprobali na “hajku” u Nacionalnom parku Fruška Gora.

Tokom prezentacije i predstavljanja DINO-PARKA koji bi trebao biti otvoren na proleće sledeće godine, izviđači iz naše crkve su zajedno sa roditeljima i pedvodnicima učestvovali u igrama koje su organizatori pripremili. Pored toga predvodnici su za naše melene izviđače pripremili izazove u kojima su svi zajedno uživali.Stariji izviđači su odlučili da ovo toplo novembarsko popodne provedu u Nacionalnom parku "Fruška gora" u potrazi za isposnicom Rakovačkog manastira, koja je izdubljena u steni 1771. godine. Nakon uspešne potrage za isposnicom odlučili smo da ovo vreme iskoristimo i za uspešnu potragu za samostanom Dombo, koji se prvi put pominje u dokumentima iz 1237. godine.

11.11. 2015. Održan je seminar „Porodični sistemi“. Predavač je bila Jasmina Ristić, diplomirani psiholog. Jasmina je specjalizirala biblijski pristup problematici disfunkscionalnih porodica, posebno porodicama zavisnika. Trenutno sa suprugom živi u Franciskoj, u gradu Nici. Predavanje je bilo deo obuke savetnika naše crkve.
U novembru mesecu, tema na koju govorimo na našim nedeljnim sastancima je "Pet svetova svakog čoveka - kako ih držati u balansu". Posao, porodica, brak, crkva i prijateljstva - neophodno nam za plodonosan život, ali često jedan svet trpi zbog ostalih. Kako da ih stavimo u balans? Šta nas uči sveto pismo o svakom od ovih svetova? Naučimo da budemo u balansu.

Naša crkva nedeljom ima dva sastanka:

1. Služba u 17 časova - nazivamo je "Porodičnom" jer je porodica u centru: od najmanjih do najstarijih, svi su dobrodošli i imaju svoje mesto. U toku ove službe održavaju se sastanci veronauke za decu i tinejdžere.

2. Služba u 19 časova - prilagođena mladima, muzikom, načinom propovedanja...

Raspored predavanja:

1.11.2015.
17h - prvi svet: Porodica. Govornici pastorski par Bera i Mirjana
19h- prvi svet: Porodica&brak. Govornici pastorski par Bera i Mira

8.11.2015.
17h - drugi svet: Brak. Govornici gosti - pastorski par Dona i Ralf Santos iz Kanade.
19h - peti svet: Crkva. Govornik gost - pastor Džeral Hajdiger iz Kanade.

15.11.2015.
17h - treći svet: prijateljstvo.
(na drugoj službi će biti New Stream veče)

22.11.2015.
17h - četvrti svet: Posao. Govornik: Erol Ilijazović, predsednik udruženja građana Fokus.
19h - četvrti svet: Posao i škola.

29.11.2015.
17h - peti svet: Crkvena porodica. Govornik pastor Bera
19h - treći svet: Prijateljstvo. Govornik Dejan Trninić, đakon naše crkve.

<< Prethodna ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Naredna >>