Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

ALFA ZA MLADE | 02 Feb 2016

Svakog četvrtka u 19 časova, pab Gur Man, Njegoševa 2, Novi Sad, Alfa za mlade. Idelana prilika da se provede ugodno veče, upoznaju novi prijatelji, diskutuje sa njima i sazna više o hrišćanstvu.Saznaj više, postavi pitanja, uči, razmišljaj, prosuđuj o životnim pitanjima i hrišćanskoj veri.
Ovaj Alfa događaj je namenjen za sve one od 16-30 godina, a otvoren za sve one koji žele da saznaju više o hrišćanskoj veri i da postavljaju pitanja i dele svoja mišljenja na istu temu.

Ovaj događaj se sastoji od: KLOPE+GOVORA+RAZGOVORA
ULAZ: BESPLATANPrijave na email: tryalpha.serbia@gmail.com ili na FB stranici Alpha Serbia

U januaru mesecu, pastor naše crkve, Beređi Dušan Bera, govoriće na temu: Novogodišnje odluke. Problem sa novogodišnjim odlukama jeste da ih najčešće ne ispunimo. Zašto je tako? Da li se to može promeniti? Kako to uraditi?Propovedi će biti propovedane na obe službe, u 17. i 19. časova. Služba u 17. časova je prilagođena porodicama, dok je služba u 19. časova prilagođena mladima.
Raspored predavanja:
17.1.Novogodišnje odluke
17.00. časova pastor Bera Pogled u prošlost: živeti sa njom
19.00. časova pastor Bera Pogled u prošlost: živeti sa njom

24.1. Novogodišnje odluke
17.00 Časova Bera Pogled u budućnost: živeti za nju
19.00 Časova Bera Pogled u sadašnost: živeti u njoj

31.1. Novogodišnje odluke
19.00 Časova Bera Novogodišnje odluka - pogled u budućnost: živeti za nju
Odlučili smo da na našoj stranici, u odeljku vesti, prenosimo i najave novih tekstova na blogu našeg pastora - Ka Hristu. Ovom prilikom prenosimo tekst - Biti prvi, biti poseban... po cenu svega:

Želja za uspehom, biti na čelu, prvi, neprikosnoveni, jedinstven, prvi proći kroz cilj... Vrednost našeg društva. Pobediti druge je put sticanja svoje vrednosti.
U toku je zimski kamp našeg izviđačkog odreda. Dobili smo dva kompleta opreme za slobodno penjanje - pojas, užad... Učimo da ih koristimo, čvorove, način postavljanja užadi. Međutim naši kampovi su uvek miks duhovnog aspekta i praktičnih veština, pokušavamo da povežemo duhovnu poruku sa veštinama. Najviše volim da upotrebim životne priče koje u sebi sadrže duhovnu pouku. Na ovom kampu izbor su bile priče o alpinizmu, kao što je sledeća:
Uspon na Mont Everest, 2006. godine, Discovery kanal je pratio ekspediciju koja je trebala da pomeri mnoge granice: najstariji čovek koji će se popeti na Everest - Katsusuke Yanagisawa, 71 jedna godina života; Mark Inglis, planinar koji je prilikom jednog uspona izgubio obe noge, koji će postati prvi čovek bez obe noge (sa protezama), koji se popeo na Everest. ... Emisija - Everest, beyond the limit. Cilj - postati jedan od 3000-de koji su savladali ovaj vrh - a pošto broj uspešnih stalno raste, priča mora biti interesantna da bi bila uočena - po cenu da se rizikuje život.

Poslednja faza uspona je za Discaveri ekipu počela noću, posle ponoći. Plan je bio da se rano ujutru dođe u dobru poziciju za završni uspon, da na vrhu bi provedu masimalno pola sata, i da povratak nazad počne u ranim popodnevnim časovima. Kamera snima uspon Iglisa, noć je, dok on teško napreduje na svojim protezama, i odjednom staje šokiran. Nailazi na sklupčanog planinara, u maloj pećinici. Noć je, temperatura daleko ispod minus trideset, ali čovek je još živ. Nema boce sa kiseonikom, a i odeća mu nije u najboljem stanju. Delimično svestan. Iglis zove bazni kamp, konsultuje se šta da uradi, i dobija savet da ostavi čoveka. Da ne može da mu pomogne, nego da krene dalje. Argument je da su ga ostavili i njegovi saputnici, da nema šanse. I Iglis kreće dalje, ka cilju. Te noći je još četrdeset planinara prošlo tuda. Niko posle nije javio da čovek umire, nije nazvao bazni logor, produžili su dalje. Pojedini su se pravdali da ga nisu videli, drugi da su mislili da je već mrtav. Ali su nastavili dalje, ka cilju, ka vrhu. Kasnije u toku dana, ujutru, planinar je još uvek davao znake života. Ali su prolazili pored njega, jer cilj je Everest. Biti na vrhu.

Tekst u celini (sa porukom) možete pročitati na Blogu

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji, koji obeležavate Hristovo rođenje po Julijanskom kalendaru, želimo vam Blagosloveno Badnje veče i sretan Božić.

Ovih dana me zaokuplja činjenica o čudesnosti Hristovog rođenja. Niko, nikada, nije ni pomislio da će Bog na taj način da započne svoje spasonosno delo. Bog rođen kao beba (naravno samo je uzeo i ljudsko obličje), bespomoćan, slab, u siromaštvu i beznađu Judejske zabiti. Bog je Bog iznenađenja, njegovo delo prevazilazi naša očekivanja. Neka za vas, ovaj praznik bude takav - neka prevaziđe vaša očekivanja. Želim vam dubinu susreta sa Bogom.Video prenosi delimično misterioznost događaja Hristovog rođenja. Pesmu koju TrePianoGuys sviraju je božićna pesma "Dođi, dođi Emanuele". Emanuel/Emanuil bi se moglo prevesti rečima "Bog je sa nama", jedno od Isusovih imena. Neka taj Bog, Emanuil, bude sa vama u ovim prazničnim danima.

Pastor Protestantske Hrišćanske zajednice
Beređi Dušan Bera

Dragi prijatelji, braćo i sestre, od srca vam želim sretnu Novu godinu. Neka vas blagoslovi naš Bog, Gospod Isus Hristos.

Dani oko dočeka nove godine su često izazov za mnoge od nas. Pravimo planove za sledeću godinu. Razmišljamo o prošloj godini, o ostvarenim i neostvarenim ciljevima. Problem je da mnoge naše odluke traju koliko i praznici, nekoliko dana i nedelja. Smršati, početi sa zdravim stilom života, ubaciti nove navike... Želje su velike, ali je često naše telo slabo. Bolno je ne uspeti da se promenimo. Zato, i na ovom početku nove godine, radost je da je na našoj strani Silni Bog, tvorac neba i zemlje. I u tom svetlu - da je Bog sa nama (jedno od Hristovih imena je Emanuel, što znači Bog je sa nama) želim vam sledeći blagoslov:

"Da te Blagoslovi Gospod i da te čuva!
Da te obasja Gospod licem svojim i bude ti milostiv!
Da Gospod obrati lice svoje k tebi, i dade ti mir!"
(Levitski blagoslov, knjiga Brojeva 6)Ako ne poznate tu nadu, da je Hristos sa vama, od srca vam želim da je upoznate ove godine. Neka Hristos postane vaš Bog, Spasitelj, Prijatelj, onaj koji menja naše živote i daje nam snagu da se promenimo i sprovedemo odluke.

A ako poznajete nadu Hristovu, snagu koju vam je Hristos dao, moj blagoslov izražavam rečima Poslanice Efescima: "Bog, Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vama duha mudrosti i otkrivenja u pozanju negovom, i da razbistri oči srca vašeg, da biste poznali koje je nadanje od pozvanja njegovog, i koje je bogatstvo slave nasledstva njegova, koje on svetima sprema, i koja je izobilna veličina sile njegove prema nama koji verujemo..." Hristos nam je dao snagu i mogućnost promene. Neka taj blagoslov bude nad svima nama u 2016-toj.

Pastor Protestantske Hrišćanske Zajednice
Beređi Dušan Bera

Još jednom smo se u ambijentu "Božićnog sela" okupili da zajedno proslavimo rođenje Božijeg Sina. Kao i prethodnih godina Kraljevski izviđači u saradnji sa učiteljima nedeljne škole izgradili su: ognjište za pastire, šator za mudrace, pijacu za trgovce, krčmu i naravno štalicu nalik onoj u kojoj je rođen Isus.Prvi posetioci „Božićnog sela“ bila su deca sa posebnim potrebama kao gosti Humanitarne organizacije „Hanina Nada“ koja je za njih pored radionica i igraonica organizovala i dolazak Deda mraza koji im je podelio paketiće.Kao i prethodnih godina i ovoga puta smo organizovali predstavu u "selu" i podelu darova za najmlađe članove crkve i njihove prijatelje koje su pripremila deca u Engleskoj u okviru akcije "Operation christmas child".Tradicionalna nedeljna Božićna služba koja je počela u crkvi uvodom i slavljenjem a nastavljena je pevanjem pesama o Hristovom rođenju u ambijentu "Božićnog sela" uz topli napitak od jabuka i posluženje u krčmi, završena je porukom našeg pastora: "Dok razmišljamo o Božiću podižemo pogled prema Golgoti, jer ova dva događaja - Božić i Vaskrs idu jedan sa drugim. Hristos dolazi na ovu zemlju da bi završio svoje delo krstom Golgotiskim. Time Božije utelovljenje dobija svoju puninu."


<< Prethodna ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naredna >>