Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Dragi prijatelji, braćo i sestre, od srca vam želim sretnu Novu godinu. Neka vas blagoslovi naš Bog, Gospod Isus Hristos.

Dani oko dočeka nove godine su često izazov za mnoge od nas. Pravimo planove za sledeću godinu. Razmišljamo o prošloj godini, o ostvarenim i neostvarenim ciljevima. Problem je da mnoge naše odluke traju koliko i praznici, nekoliko dana i nedelja. Smršati, početi sa zdravim stilom života, ubaciti nove navike... Želje su velike, ali je često naše telo slabo. Bolno je ne uspeti da se promenimo. Zato, i na ovom početku nove godine, radost je da je na našoj strani Silni Bog, tvorac neba i zemlje. I u tom svetlu - da je Bog sa nama (jedno od Hristovih imena je Emanuel, što znači Bog je sa nama) želim vam sledeći blagoslov:

"Da te Blagoslovi Gospod i da te čuva!
Da te obasja Gospod licem svojim i bude ti milostiv!
Da Gospod obrati lice svoje k tebi, i dade ti mir!"
(Levitski blagoslov, knjiga Brojeva 6)



Ako ne poznate tu nadu, da je Hristos sa vama, od srca vam želim da je upoznate ove godine. Neka Hristos postane vaš Bog, Spasitelj, Prijatelj, onaj koji menja naše živote i daje nam snagu da se promenimo i sprovedemo odluke.

A ako poznajete nadu Hristovu, snagu koju vam je Hristos dao, moj blagoslov izražavam rečima Poslanice Efescima: "Bog, Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vama duha mudrosti i otkrivenja u pozanju negovom, i da razbistri oči srca vašeg, da biste poznali koje je nadanje od pozvanja njegovog, i koje je bogatstvo slave nasledstva njegova, koje on svetima sprema, i koja je izobilna veličina sile njegove prema nama koji verujemo..." Hristos nam je dao snagu i mogućnost promene. Neka taj blagoslov bude nad svima nama u 2016-toj.

Pastor Protestantske Hrišćanske Zajednice
Beređi Dušan Bera