Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

Još jednom smo se u ambijentu "Božićnog sela" okupili da zajedno proslavimo rođenje Božijeg Sina. Kao i prethodnih godina Kraljevski izviđači u saradnji sa učiteljima nedeljne škole izgradili su: ognjište za pastire, šator za mudrace, pijacu za trgovce, krčmu i naravno štalicu nalik onoj u kojoj je rođen Isus.



Prvi posetioci „Božićnog sela“ bila su deca sa posebnim potrebama kao gosti Humanitarne organizacije „Hanina Nada“ koja je za njih pored radionica i igraonica organizovala i dolazak Deda mraza koji im je podelio paketiće.



Kao i prethodnih godina i ovoga puta smo organizovali predstavu u "selu" i podelu darova za najmlađe članove crkve i njihove prijatelje koje su pripremila deca u Engleskoj u okviru akcije "Operation christmas child".



Tradicionalna nedeljna Božićna služba koja je počela u crkvi uvodom i slavljenjem a nastavljena je pevanjem pesama o Hristovom rođenju u ambijentu "Božićnog sela" uz topli napitak od jabuka i posluženje u krčmi, završena je porukom našeg pastora: "Dok razmišljamo o Božiću podižemo pogled prema Golgoti, jer ova dva događaja - Božić i Vaskrs idu jedan sa drugim. Hristos dolazi na ovu zemlju da bi završio svoje delo krstom Golgotiskim. Time Božije utelovljenje dobija svoju puninu."