Protestantska hriscanska zajednica

SLUŽBA | NEDELJA 18h

VESTI, NAJAVE, NOVOSTI I INFORMACIJE

U nedelju 12.3. , na obe službe (17. i 19. časova) tema će biti "Drugi Hristov dolazak -vredi li više čekati?" na osnovu teksta iz II Petrove 3:1-12.Petar piše o rugaocima njegovog vremena, ljudima koji su govorili da Hristov dolazak kasni. Danas se o njegovom dolasku ni ne govori. Zašto?

Na prvoj službi govornik će biti pastor naše crkve Beređi Dušan - Bera, a na drugoj službi govoriće Marko Stupar, vođa EUS-a (Evanđeoskog Udruženja Studenata) Novi Sad, i propovednik naše crkve.

U toku februara i marta, naša crkva proučava Drugu poslanicu Apostola Petra. Ovu poslanicu retko kada propovedaju. Izgubljena je među velim knjigama Novog zaveta. Međutim, ona nosi važnu poruku - poruku o istrajnosti. Napisana je hrišćanima koji se suočavaju sa progonstvom, lažnim učiteljima, finansijskim problemima, porodičnim problemima.... Kako ustrajati u sred svih pritisaka koji nas opterećuju? Istražićemo poruku ove knjige da nađemo odgovore na pitanja koje su mučili vernike nekada, ali muče i nas sada.
Protestantska hrišćanska zajednica se sastaje nedeljom uveče, na dve službe. Prva služba u 17 časova, nazivamo je porodičnom, jer je otvorena za sve generacije - u toku ove službe sa održava veronauk sa decom, tinejdžerima... Druga služba je u 19 časova, i prilagođena je mladima, međutim svi su dobrodošli.